Política

El Consell dels advocats espanyols considera il·legals les escoltes a implicats en el cas Gürtel i els seus defensors

Denuncia que l'espionatge a les converses entre Francisco Correa i el seu advocat atempten contra el secret professional

El Consell General de l'Advocacia Espanyola (CGAE) considera il·legals les gravacions telefòniques realitzades a les comunicacions entre diversos implicats en el cas Gürtel i els seus advocats. Segons l'organisme dels advocats espanyols, aquestes escoltes es van fer sense suport legal i representen "un gravíssim atemptat" contra l'Estat de dret.

El Consell ha fet públic el seu "rebuig" a la "violació del secret professional" que s'ha produït en aquest cas. Aquests procediments, subratlla el consell, "estan reservats a casos de terrorisme o en aquells que pot estar implicat l'advocat i no poden ser aplicats en qualsevol circumstància perquè posen en perill el dret a la defensa i representen una il·legítima vulneració de drets fonamentals".

El consell respon així a la constància de gravacions de les converses entre l'empresari Francisco Correa i el seu segon advocat i assenyala que les hauria d'haver autoritzat el jutge Baltasar Garzón, tal com va fer per intervenir les que va mantenir el presumpte cervell de la trama Gürtel amb el seu primer advocat defensor, implicat en la causa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.