Política

Salgado alerta que la creació d'ocupació "encara trigarà a arribar"

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Economia ha reflexionat: "Ara podem confirmar que la realitat ha estat molt més dura del que ningú va preveure, però també podem dir que el pitjor de la crisi ha quedat enrere i que el context és més esperançador"

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Economia, Elena Salgado, ha advertit aquest dimarts que la creació d'ocupació "encara trigarà a arribar" i que la reactivació econòmica "serà lenta".

Per això, segons Salgado, "l'estratègia" del govern espanyol "per sortir de la crisi", és a dir, les iniciatives per a la reactivació econòmica, es farà "sense pressa" i amb "prudència".

Dit això, ha reflexionat: "Ara podem confirmar que la realitat ha estat molt més dura del que ningú va preveure, però també podem dir que el pitjor de la crisi ha quedat enrere i que el context és més esperançador"

En la seva intervenció de defensa dels primers pressupostos generals de l'Estat (PGE) des que va arribar a la vicepresidència, Salgado ha recordat que els pressupostos destinen el 50% dels recursos a polítiques socials i són "la resposta del govern" als diagnòstics de la crisi, amb austeritat en la despesa alhora que estimulen la recuperació.

La vicepresidenta ha argumentat que ha estat la reacció "enèrgica i encertada" dels governs europeus la que ha permès frenar una crisi originada pel "descontrol" en el sistema financer, fet que posa de manifest la importància del paper públic i dels pressupostos davant els discursos dels qui opten per eliminar l'Estat de l'equació.

Així doncs, Salgado ha recordat que tot i el fort impacte de la crisi en l'ocupació, les mesures que ha posat en marxa l'executiu espanyol en l'últim any han permès mantenir els sistemes de protecció social i garantir alhora la solidesa del sistema financer, que ha rebut ajudes i avals per evitar els efectes que s'han vist en altres països. Tot plegat, ha recordat, ha fet possible la pau social, apuntalar el sistema financer i preparar la recuperació.

Augment "moderat" d'impostos
En aquest marc, Salgado ha defensat la necessitat d'un augment "moderat" dels impostos, que segons ha afirmat tan sols representa el 0,6% del PIB, perquè les mesures iniciades han fet necessari posar sobre la taula "una quantitat ingent de diners i adquirir un cert grau de dèficit".

"Podem suportar la crisi, però no tenim per què suportar una crisi social", ha afirmat. La vicepresidenta ha recordat que tot i aquest augment la pressió fiscal a l'Estat encara es trobarà per sota de la mitjana europea.

La vicepresidenta ha subratllat també que la nova llei d'economia sostenible inclourà una partida per a R+D+I i que els fons del 2010 triplicaran la xifra que l'executiu es va trobar el 2004.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

barcelona
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu retreu al ministre de Defensa que no creu en la victòria sobre Hamàs

barcelona
ÀSIA

Seül i els EUA faran maniobres militars conjuntes del 19 al 29 d’agost

BARCELONA
OCEANIA

Mor un pilot en xocar el seu helicòpter contra la teulada d’un hotel a Austràlia

BARCELONA
guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

barcelona
GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa, que s'estén

BARCELONA
política

Junts convoca un congrés per afermar-se com alternativa al PSC i refermar l’independentisme

barcelona