Economia

Salgado confirma que no apujarà l'IVA dels productes de "primeríssima" necessitat

La vicepresidenta segona ha evitat explicar si l'augment serà finalment de dos punts

La vicepresidenta segona, Elena Salgado, ha confirmat avui que el govern espanyol no augmentarà l'IVA "superreduït", que grava amb el 4% els productes de "primeríssima" necessitat com ara el pa, la llet o els ous.

En la roda de premsa posterior al consell de Ministres, Salgado ha fet referència a l'increment de dos punts de l'IVA que ha portat a terme Finlàndia i ha assegurat que "sembla que hi ha altres països que pensen el mateix i que és possible sol·licitar un esforç en la imposició indirecta". Amb tot, no ha volgut concretar quan punts pujarà aquest impost a l'Estat.

Modificacions fiscals i pressupostos
Salgado ha reiterat que el contingut de les modificacions fiscals es coneixeran juntament amb els Pressupostos Generals de l'Estat del 2010. En referència a això, ha insistit en la necessitat que en un moment de crisi es pugui aconseguir un major acord en uns Pressupostos que són vitals.

Salgado ha assenyalat que els diferents ministeris estan acabant el disseny del pressupost de cadascun, per a recollir les prioritats de l'acció política, la lluita contra la crisi i la protecció social. La vicepresidenta ha indicat que això serà el que expliqui avui a CCOO i UGT en la reunió que mantindrà aquesta tarda sobre els Pressupostos.

Salgado ha reiterat que el nucli dels canvis fiscals que prepara l'Executiu espanyol incidirà en l'IVA i en les rendes de capital fonamentalment. Sobre una pujada de l'IRPF a les rendes altes, Salgado ha assenyalat que el president del govern espanyol ha explicat ja els motius pels quals no veu convenient modificar els tipus de les rendes de treball, "raons compartides pel ministeri", i ha afegit que amb aquesta pujada als rendes altes "els inconvenients superarien als avantatges".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.