Política

Mariano Rajoy acusa Zapatero de mirar cap a una altra banda davant la consulta d'Arenys

Afirma que els ciutadans tenen dret a conèixer la posició del govern i assegura que l'actitud del PP és la que s'ajusta a la Constitució Espanyola

El president del PP, Mariano Rajoy, ha recriminat al president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que "calli i miri cap a una altra banda" davant la consulta sobre la independència de Catalunya celebrada diumege a Arenys de Munt.

Durant la seva intervenció davant la Junta Directiva Nacional del PP, Rajoy ha opinat que és "molt preocupant i sorprenent" que alguns partits que tenen càrrecs a les institucions "juguin a aquestes coses", que "només serveixen per generar problemes i distreure l'atenció d'allò important". Aquesta consulta "no és un tema menor ni amb el qual es pot jugar", ha remarcat Rajoy, que ha subratllat que la posició del PP a Catalunya és la que marca la Constitució espanyola i ha apuntat que els ciutadans tenen dret que el president del govern sigui clar i es posicioni en aquest assumpte.

Rajoy ha anunciat que dissabte que ve el PP proclamarà candidata a Catalunya Alícia Sánchez Camacho i ha remarcat que l'objectiu del seu partit durant els pròxims mesos és "convèncer molta gent que el que més convé a aquesta comunitat i a la resta d'Espanya és que es produeixi un canvi polític". "Treballarem perquè a Catalunya i a Espanya hi hagi un govern que s'ocupi de les necessitats reals de la gent i dels problemes que importen de veritat; alguns dirigents polítics haurien de reflexionar sobre això, després del que ha passat en la celebració de la Diada divendres", ha dit.

Respecte a la sentència que el Constitucional ha d'emetre davant els recursos presentats pel PP contra l'Estatut de Catalunya, pendent des de fa tres anys, Rajoy ha reiterat que vol un text que s'ajusti a la Carta Magna i ha afirmat que a Espanya "qui diu el que és o no constitucional" és l'alt tribunal, "i no un Parlament ni el dirigent de cap partit polític".

A més, ha dit que li agradaria que el president del govern reafirmés "amb contundència" la independència del TC perquè fins ara, segons la seva opinió, "l'únic que estem veient són declaracions de diferents membres del govern que estan en direcció contrària respecte a les regles del joc i als pilars del sistema democràtic".

"No es pot pressionar (l'alt tribunal), és inacceptable", ha afegit, abans d'apuntar que una vegada que es conegui la sentència s'haurà d'acatar" ens agradi o no, els agradi o no".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.