Política

Artur Mas: "Era més fàcil dir que sí al finançament i fer-nos la fotografia al costat de Montilla"

Assegura que CiU té ara "mans lliures" per pressionar el govern espanyol perquè compleixi amb Catalunya

El secretari general de CiU, Artur Mas, ha assegurat que la federació "havia de tenir el coratge dedir no al finançament perquè considerem que no és la solució i perquè incompleix l'Estatut". A més, ha remarcat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que "el més fàcil" hagués estat "dir que sí" i fer-se la fotografia del pacte al costat de José Montilla.

Per Mas, ara CiU té les "mans lliures" per reclamar al govern espanyol que compleixi amb Catalunya: "No donarem suport al govern espanyol si no compleix els compromisos amb Catalunya", sobretot pel que fa als diners, una qüestió que és "fonamental". Sobre l'acord de finançament, Mas ha criticat el govern català perquè no ha fet públic els deutes que la Generalitat haurà de pagar a Madrid a partir del 2011 i que condicionaran els diners de l'Estat que Catalunya rebrà segons el que estableix l'acord de finançament.

Sobre l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió, que dóna una avantatgede gairebé sis punts a CiU sobre el PSC en intenció de vot, Mas ha assegurat que "hi ha aires de canvi a Catalunya". Pel líder convergent, "a Catalunya toca passar pàgina" després de dues legislatures amb un govern tripartit.

Front unitari davant el TC

Sobre una possible retallada de l'Estatut, Mas ha assegurat que CiU se sumarà a la resposta unitària que es faci des del Parlament de Catalunya sempre que el PSC doni "garanties de que el que es voti de Catalunya es votarà a Madrid".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.