Política

Ausàs confia que el govern aprovi la Llei de vegueries "aviat" perquè hi hagi "temps material" al Parlament

El conseller considera que, després del període d'exposició pública, ha rebut "poques al·legacions".

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha dit aquest dissabte confiar que la nova llei d'organització territorial de Catalunya sigui aprovada pel Govern "el més aviat possible" perquè pugui ser portada al Parlament. Sinó, ha advertit, "no hi hauria temps material" perquè la llei fos aprovada per la cambra catalana abans que acabi la legislatura. En declaracions a COMRàdio, el conseller ha negat que la llei s'hagi posposat, perquè ha assegurat que el govern l'aprovarà, tot i que no ha evitar concretar un calendari. "Aquí no s'ha parat res, segueixo parlant amb tothom", ha assegurat, tot afegint que s'han presentat 'poques al·legacions'.

Fa unes setmanes, el conseller de Governació va situar en el 5 de gener la data per a l'aprovació de la llei, però la falta de consens territorial va provocar que no s'aprovés. Posteriorment, el departament va apuntar la data del 12 de gener, però durant la reunió del consell de govern d'aquest dimarts el president de la Generalitat, José Montilla, va manifestar davant dels consellers que la llei no s'aprovarà fins que estigui madura i que només ell decidirà quan s'inclourà a l'ordre del dia del Govern.

Aquest dissabte, Ausàs ha evitat fixar un calendari i ho ha deixat en mans del president. Però també ha volgut deixar clar que "no s'ha posposat l'aprovació de la llei". "Ara estem resolent les al·legacions que s'han presentat, estem mirant d'incorporar alguns aspectes que sigui possible, i aquesta llei serà aprovada i serà portada al Parlament per a la seva tramitació i aprovació definitiva".

A més, creu que la seva aprovació a l'executiu no es pot dilatar gaire en el temps: "Si volem realment que aquesta sigui una llei que l'aprovi el Parlament no pot ser portada d'aquí a uns mesos, perquè no hi hauria temps material de poder-la aprovar sabent que estem en l'últim de la legislatura". Així, creu que "es tracta d'aprovar-la el més aviat possible pel govern" perquè arribi al Parlament "tant aviat com sigui possible". "Estic convençut que aquesta llei serà aprovada molt aviat pel Govern i portada al Parlament", ha reblat

En tot cas, Ausàs ha volgut deixar clar que la tramitació de la llei continua i que "aquí no s'ha parat res". "Continuem parlant amb tothom, he parlat amb els alcaldes, amb els representants institucionals dels territoris que han expressat la seva disconformitat i amb aquells que han expressat la seva satisfacció", ha afirmat. L'objectiu, ha dit, és "consensuar al màxim possible un marc legal d'aquestes característiques".

"Poques al·legacions"
Ausàs considera que, després del període d'exposició pública, la llei ha rebut "poques al·legacions". "Només s'han presentat sis al·legacions d'institucions públiques", ha destacat, quan es tracta d'una llei que "afecta al món local" i "a Catalunya hi ha un miler d'institucions". A més d'aquests sis, també se n'han presentat cinc des de l'àmbit privat. Una d'aquestes onze al·legacions n'agrupa 5.000 promogudes per l'Ajuntament de Tarragona respecte a la capitalitat i el nom de la futura vegueria en aquest territori. Ausàs preveu que la setmana vinent es doni resposta a les al·legacions presentades.

El conseller ha defensat la necessitat de crear una nova organització territorial "pròpia lligada al catalanisme polític" i que superi la "visió provincial del país". En aquest sentit, ha recordat que "els consells de vegueries substitueixen les diputacions" i que, de fet, la simplificació de les administracions és "una de les claus" del projecte de llei, "apostant per un model flexible i racional". "No hi ha superposició d'administracions i no es creen noves administracions", ha remarcat, sinó que se substitueixen les diputacions provincials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La llavor del PSC

Barcelona
Estats Units

Robert F. Kennedy Jr. suspèn la seva campanya i dona suport a Trump

Barcelona
Hongria

Un eurodiputat del Fidesz dimiteix després d’agredir una dona

Barcelona
política

La parella de Sílvia Paneque renuncia com el seu cap de gabinet després de la polèmica

barcelona
Amèrica Llatina

La fiscalia veneçolana cita González Urrutia per una investigació penal

Barcelona
Estat espanyol

Puente cessa dos alts càrrecs de Transports investigats en el cas Koldo

Barcelona
afganistan

Els talibans prohibeixen el so de la veu femenina en públic

barcelona
Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona