Política

El PP aprova al Parlament per error que l'acord de finançament ha de complir l'Estatut

La portaveu del grup assenyala el diputat Josep Enric Millo com a culpable de l'equivocació en indicar als seus companys què havien de votar en cada punt

El grup del PP al Parlament ha aprovat aquest dijous una moció de CiU, amb esmenes del tripartit, que estableix que l'acord de finançament ha de "respectar íntegrament els preceptes i criteris de l'Estatut", tot i que després s'ha retractat i ho ha atribuït a una confusió a l'hora d ela votació.

A més, malgrat l'actual distància entre el grups de govern i CiU en finançament, aquest dijous han tornat a votar junts –també amb el PP– que el Parlament dóna suport a l'executiu català en la seva negociació per assolir un bon acord i un sistema "just" en el marc de la comissió bilateral Generalitat-Estat.

L'esmena del tripartit pretenia substituir els punts de la proposta de CiU que demanaven que el nou sistema inclogui el rendiment complet de la cistella d'impostos cedits, com estableix l'Estatut, i que redueixi el dèficit fiscal, punts rebutjats pel tripartit, el PP i el grup mixt.

CiU ha acceptat l'esmena de PSC, ERC i ICV-EUiA, –només rebutjatda pel grup mixt i sorprenentment votada pel PP–, que es remet a la resolució conjunta aprovada en el debat de política general de 2008. Aquell text, ara repescat en aquesta esmena, estableix que l'acord ha de "respectar íntegrament els preceptes i criteris de l'Estatut". Es dóna el cas que entre els punts de l'Estatut que el PP té recorreguts al Tribunal Constitucional (TC) hi figura precisament el del finançament.

La portaveu del PP al Parlament, Dolors Montserrat, ha atribuït el suport del seu grup a aquest punt a una confusió del diputat encarregat de la qüestió, Enric Millo, a l'hora d'indicar la votació exigida als seus en cada punt.

També s'han confós en aprovar juntament amb CiU i el tripartit una altra esmena dels grups de govern: la que explicita el suport del Parlament a la negociació del govern per assolir un "bon acord" que permeti a la Generalitat tenir un finançament "just" i que s'ha d'acordar en el marc bilateral Generalitat-Estat. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona