Política

De la Vega s'apunta al "fets i no paraules"

La vicepresidenta espanyola respon a l'interrogatori setmanal sobre el finançament al·legant que "més que paraules" el que ha de produir-se "en poc temps" són els fets

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat aquest divendres que en la reforma del finançament autonòmic "més que paraules" el que ha de produir-se "en poc temps" són els fets, un acord que tanqui el nou model en el qual es negocia des de fa molts mesos.

De la Vega ha estat preguntada per aquest tema, com cada setmana, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Per ara, no s'ha descartat que el 15 de juliol es mantingui com a data en la qual s'ha d'arribar a un acord, ja que la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, està fent una última ronda de contactes amb totes les comunitats autònomes.

Des de Catalunya, CiU veu "impossible" complir aquest termini i el PSC assegura que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, "s'agafa els dits" posant dates a l'acord.

"Fins a l'últim moment, qualsevol debat en reobre un altre", ha respost sobre aquesta qüestió Fernández de la Vega, que ha insistit a expressar la seva confiança que "en uns dies el tema estigui tancat". "És el que espera el govern i per això treballem amb intensitat", ha afegit.

Salgado continua amb la seva ronda d'entrevistes, rebent els presidents de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, i al de la Regió de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel. Per al dilluns, ja s'ha citat amb el president de La Rioja, Pedro Sanz. .


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona