Política

Baltasar Garzón declara davant del Tribunal Suprem per les escoltes en el cas Gürtel

Aquesta serà la tercera vegada que el magistrat declara davant d'un jutge en pocs mesos. Anteriorment també ho ha fet per ordenar investigar els crims del franquisme i per haver suposadament cobrat del banc Santander uns diners a canvi de fer unes xerrades a la Universitat de Nova York

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, està cridat a declarar aquest dilluns davant del Tribunal Suprem per les escoltes en el cas Gürtel.

El magistrat està imputat per un suposat delicte de prevaricació per haver ordenat l'enregistrament de les converses dels imputats empresonats en aquest cas de presumpta corrupció i els seus advocats.

Aquesta serà la tercera vegada que Garzón declara davant d'un jutge en pocs mesos. Anteriorment també ho ha fet per ordenar investigar els crims del franquisme i per haver suposadament cobrat del banc Santander uns diners a canvi de fer unes xerrades a la Universitat de Nova York.

La querella que va obrir la investigació per les escoltes del cas Gürtel la va presentar l'advocat d'un dels implicats del cas, al·legant que les escoltes no van respectar les garanties d'intimitat dels processats.

Precisament, la setmana passada, concretament divendres, l'alt tribunal va rebutjar
la petició de recusació que Garzón havia presentat contra el jutge Luciano Varela, que és qui instrueix el sumari contra ell per haver-se declarat competent per investigar els crims del franquisme.

El Suprem va entendre que no es pot desprendre de les resolucions dictades per Varela una suposada "parcialitat" del magistrat. Garzón denunciava que havia guiat les acusacions particulars de la Falange i Manos Limpias.

D'aquesta manera, Varela continuarà com a jutge instructor en l'altra causa interposada contra Garzón, que podria seure al banc d'acusats amb les seves funcions suspeses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona