Política

Garzón acudeix al Suprem a declarar pels cobraments dels cursos de Nova York

El magistrat està acusat de delictes de prevaricació i suborn per percebre 302.000 dòlars del Banco Santander

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha acudit aquest dijous al matí al Tribunal Suprem per declarar com a imputat pels cobraments que va rebre per l'organització d'uns cursos a la Universitat de Nova York els anys 2005 i 2006, patrocinats pel Banco Santander.

Garzón declararà davant del jutge Manuel Marchena per la causa que investiga si hauria comès els delictes de prevaricació i suborn.

El magistrat ha arribat al Tribunal Suprem a les 10.15 hores en companyia de les seves escortes i enmig d'una gran expectació mediàtica.

Els lletrats que van presentar la querella, José Luis Mazón i Antonio Panea, relacionen la suposada percepció de 302.000 dòlars per part de Garzón amb la decisió del magistrat de no admetre a tràmit posteriorment una querella contra directius del Banco Santander, entre els quals el seu president, Emilio Botín.

La citació coincideix amb la creixent mobilització de sectors jurídics, socials i artístics en suport de Garzón, després de fer-se pública la decisió del Suprem d'imputar el jutge per la causa de les desaparicions durant el franquisme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.