Política

Un responsable de la investigació diu que res fa pensar que l'avió d'Air France que ha desaparegut a l'Atlàntic tingués cap problema abans d'enlairar-se

El director dels serveis d'investigació, Paul-Louis Arslanian, ha assegurat que a mesura que se sàpiguen noves dades es donaran a conèixer, però ha demanat que es deixi treballar els experts i ha recordat que ara per ara tot pertany al terreny de l'especulació

França ja ha començat a investigar sobre les causes que van fer que l'avió d'Air France acabés al fons de l'Atlàntic.

El director dels serveis d'investigació sobre incidents aeronàutics francesos, Paul-Louis Arslanian, ha comparegut en roda de premsa i ha explicat que ja han posat fil a l'agulla i que, tot i que s'ha de fer molta feina i la investigació serà llarga, per ara res fa pensar que l'aparell tingués cap problema abans d'enlairar-se.

Arslanian ha assegurat que a mesura que se sàpiguen noves dades es donaran a conèixer, però ha demanat que es deixi treballar els investigadors i ha recordat que ara per ara tot pertany al terreny de l'especulació.

Mentrestant, les feines dels equips de recerca se centren a poder recuperar les caixes negres de l'avió, en què viatjaven 228 persones, per saber les causes del sinistre, una feina molt complicada perquè estan a molta profunditat.

De fet, hores abans de la compareixença d'Arslanian, les autoritats del Brasil i París han confirmat que les restes de l'avió trobades aquest dimarts pels militars brasilers a l'Atlàntic pertanyen a l'avió d'Air France desaparegut dilluns passat.

Un portaveu de l'estat major de l'Exèrcit francès ha explicat que, encara que "caldrà fer una confirmació formal" quan es recuperin les restes amb una anàlisi tècnica, ja no hi ha dubte que es tracta de l'Airbus 330 que feia la ruta Rio de Janeiro-París.

De la mateixa manera, el ministre de Defensa del Brasil, Nelson Azevedo Jobim, ha assegurat "que no hi ha dubte" que les restes metàl·liques i seients d'avió albirats per l'exèrcit de l'aire a uns 650 quilòmetres al nord-est de les costes brasileres són de l'aparell sinistrat.

Vaixells de la marina del Brasil i de l'exèrcit francès -que porta el submarí articular Nautile- naveguen en direcció a la zona on es van veure les restes.

Funerals
La catedral de Notre Dame de París celebrarà aquest dimecres a les 16.00 hores una cerimònia religiosa en homenatge a les 228 víctimes del vol AF-447 d'Air France que viatjaven a bord de l'Airbus 330 que es va precipitar a l'oceà Atlàntic. A la cerimònia hi assistirà el president Nicolas Sarkozy.

També la Gran Mesquita de París organitzarà a les 14.00 hores una oració en record dels passatgers de l'aparell sinistrat, un ritual que serà l'oració "de l'absent", segons ha indicat el rector de l'institut musulmà de la Gran Mesquita, Dalil Boubakeur, en un comunicat.

D'altra banda, les famílies de les víctimes seran rebudes dilluns que ve per Sarkozy, a l'Elisi, segons ha anunciat el secretari d'Estat de Transports, Dominique Bussereau, a Europe 1.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona