Societat

Brasil rectifica i diu que les restes trobades al mar no pertanyen a l'Airbus

Sí que s'han detectat trossos de l'avió flotant al mar, però fins ara els vaixells de l'armada no els han pogut recollir perquè els corrents marins els arrosseguen quilòmetres

Els materials recollits en aigües de l'Atlàntic per la marina brasilera no pertanyen a l'Airbus accidentat diumenge amb 228 persones a bord, ha dit la força aèria del país.

Un helicòpter Lynx de la marina ha tret del mar un suport de càrregues de 2,5 metres quadrats (un palet) i dues boies que en un principi es va pensar que eren de l'avió, però les primeres anàlisis han indicat que aquestes peces no són de l'aeronau accidentada.

Un militar de la força aèria brasilera ha indicat que el suport que han trobat és de fusta i en canvi els que s'utilitzen en avions són d'alumini.

Ha subratllat que els avions de la força aèria sí que han detectat trossos de l'avió flotant al mar, però fins ara els vaixells de l'armada no els han pogut recollir perquè els corrents marins els arrosseguen quilòmetres.

També segons el militar, les taques d'oli vistes dimarts des de l'aire tampoc corresponen a l'avió que feia el vol AF447 entre Rio de Janeiro i París.

"El combustible sí que pot ser de l'avió. El que descartem és l'oli, ja que una quantitat tan gran no és d'un avió", ha dit l'oficial, i ha afegit que aquesta taca pot haver estat deixada per algun vaixell.

Sobre la possibilitat de trobar supervivents, el militar ha reiterat el que han dit fins ara. "Fins al moment no s'han vist cossos ni supervivents".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.