Política

Laporta dóna per enterrat l'Estat autonòmic i aposta per una Constitució catalana

El president del FC Barcelona ha manifestat que la sentència sobre l'Estatut no condicionarà la seva entrada a la política

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha assegurat que la situació de les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya han demostrat la impossibilitat de l'Estat de les autonomies, per la qual cosa ha apostat per "anar directes a una Constitució catalana", un dels eixos també del programa electoral del líder de Reagrupament, Joan Carretero.

Tot i que no ha aclarit encara si es presentarà a les properes eleccions catalanes de tardor, ha deixat oberta la porta a la seva entrada en política per poder defensar-se "de les crítiques rebudes per part de tots els partits, que semblen més interessats a mantenir el seu vedat privat de caça que en el país", ha dit.

Laporta, que ha reconegut que la política és més complexa que presidir un club de futbol, ha reiterat el seu desig de presentar-se amb un partit propi si finalment opta a les eleccions. Durant un esmorzar del Fòrum Europa, ha recordat que la seva professió és la d'advocat i no està obligat a donar el salt a la política.

El president del Barça ha rebutjat que una sentència del Tribunal Constitucional (TC) que retalli l'Estatut condicioni la seva decisió, i ha avançat que vincularà raons personals i familiars la seva última paraula sobre saltar o no al món de la política.

Tot i així, ha qualificat d'"atemptat a la dignitat dels catalans" la situació del TC, per la qual cosa ha demanat la reacció dels catalans i ha dit que cal deixar enrere l'alt tribunal, situant com a únic horitzó possible la independència de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona