Política

La ministra Salgado retreu a ERC i ICV que no donin suport als pressupostos de l'Estat

Critica a Ridao que s'oposi als diners del nou finançament i a Herrera que no concreti les coincidències amb el govern espanyol

La vicepresidenta d'Economia del govern espanyol, Elena Salgado, ha criticat les esmenes a la totalitat del projecte de pressupostos generals de l'Estat d'Esquerra Republicana i d'Iniciativa Verds-IU i ha acusat aquestes dues formacions de no ser coherents. Salgado ha contestat que no entenia l'oposició d'ERC perquè, a parer seu, així no seria possible aplicar el nou finançament. La titular d'Economia també ha lamentat el rebuig d'ICV perquè és una formació que "coincideix" amb el PSOE en els objectius.

Joan Ridao (ERC) i Joan Herrera (ICV) han atacat el projecte de pressupostos que ha presentat el govern socialista per la falta de mesures que combatin la crisi o l'absència de mecanismes que garanteixin una economia sostenible. La resposta de la vicepresidenta ha estat que "sent coherents, si [ERC] presenta una esmena a la totalitat és perquè [els pressupostos] no siguin debatuts", i en conseqüència, "no seria possible disposar dels fons necessaris per al finançament autonòmic". "Hi ha altres grups que són més responsables", ha afirmat Salgado, que ha remarcat el suport proporcionat per "la majoria dels diputats catalanistes que estan aquí a la meva esquerra", en referència als diputats del PSC.

Salgado ha indicat que tampoc s'explicava l'oposició d'ICV quan aquesta formació "coincideix" amb l'executiu espanyol en els objectius dels pressupost. No obstant això, Salgado ha admès que la fiscalitat verda proposada per ICV "no té cabuda" en els pressupostos 'perquè els PGE no poden crear nous impostos", ha afirmat.

La vicerpesidenta ha aprofitat la situació per demanar a Herrera que se sumi a la majoria quan es tramiti la nova llei d'economia sostenible. El portaveu d'ICV ha dit que el seu suport tan sols és possible si fan un gir a l'esquerrra. 'Direm sí si s'avança, si s'atreveixen, si hi ha fiscalitat ambiental, però no a un desastre o a una llei d'acompanyament', ha afirmat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.