Política

Francesc Abad creu possible que Reagrupament estigui present en les eleccions

Una de les quatre persones que ha quedat a la junta directiva del partit confirma que es convocarà una assemblea extraordinària "perquè tots els associats puguin debatre què fer"

Una de les primeres decisions de les quatre persones que han quedat en la junta directiva de Reagrupament.cat, després de la marxa de Joan Carretero i 11 persones més, serà "convocar una assemblea extraordinària perquè tots els associats puguin debatre què fer davant la situació creada, que evidentment és greu".

No obstant, i malgrat tot, per Abad encara és possible que Reagrupament.cat estigui present en les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Segons ha dit en declaracions a Catalunya Matí, "el missatge de Reagrupament és clar. Nosaltres volem impulsar una candidatura unitària, el màxim d'unitària possible, independentista, transversal, que reculli el màxim de sensibilitats i que tingui un programa de regeneració democràtica. Ens ho creiem. Ho defensem a mort i per tant ho continuem mantenint"

Al seu entendre, el futur de Reagrupament no depèn que una persona digui si hem de fer una cosa o un altre ni si uns han de plegar o no.

Val a dir, però, que Francesc Abad ha desvinculat la crisi a Reagrupament de la possible incorporació del president del Barça, Joan Laporta, i el continua defensant com a candidat de la formació. En paraules seves: "Joan Laporta és un actiu brutal, espectacular, del nostre país. És una persona que pensem que seria un candidat ideal per encapçalar una candidatura d'aquest tipus i el defensarem sempre que calgui. Crec, a més, que per a la majoria d'associats de Reagrupament i per a la majora de membres de la junta defensem que el senyor Laporta seria una actiu fantàstic per encapçalar una candidatura d'aquest tipus"

"El que va passar ahir és espectacularment i realment lamentable. Vam ser instats a plegar sense cap tipus d'argumentació sobre perquè havíem de plegar, i davant aquest ultimàtum vam decidir no fer-ho", ha dit Abad.

Abans d'aquesta assemblea no tenia cap indici que això pogués passar. Abad ha relatat que hi havia una proposta per fer les primàries centralitzades a la qual un grup de persones s'hi oposava perquè era una decisió que ja s'havia pres.

"Era un debat fictici. L'assemblea nacional de Reagrupament.cat del 3 d'octubre va aprovar que els associats de cada circumscripció territorial escollirien els seus candidats. Se m'escapa perquè volen ara aquest sistema quan ja estava votat i decidit" com fer-ho, ha assegurat Abad.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.