Política

CiU i PP vinculen al personalisme la crisi de RCat i PSC i ERC reconeixen el lideratge de Carretero

Mentre que Felip Puig qüestiona la solidesa del projecte independentista, Joan Puigcercós considera que els problemes es deuen més al debat d'idees que a l'afany de poder

La majoria de formacions polítiques de Catalunya han reaccionat aquest dilluns a la crisi que el passat cap de setmana a esclatat al si de Reagrupament Independentista. Mentre CiU i PP veuen la situació com el resultat de la falta de solidesa del seu projecte i del personalisme, PSC i ERC marquen distàncies tot reconeixent l'autoritat que Joan Carretero manté al si de l'associació política.

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha valorat la crisi de Reagrupament com una expressió dels dubtes de solidesa que planteja la formació independentista. Felip Puig ha assegurat que cap dels integrants de la direcció del partit havia dedicat "ni 30 segons" a valorar la crisi de Reagrupament ni els hipotètics beneficis que això podria atorgar a CiU. Ha lamentat, però, que l'espai catalanista es divideixi encara més, enfortint així aquells que creuen en "la gran província espanyola". Després de la crisi de Reagrupament, Puig ha indicat que "derrapar en la primera corba que es troben al camí és un cert símptoma que potser el projecte polític no és prou sòlid".

Pel portaveu del PSC, Miquel Iceta, el lideratge de Joan Carretero a l'associació Reagrupament és "incontestable" i ha donat a entendre que malgrat la crisi de la formació, Carretero pot tornar a la direcció amb un suport encara més reforçat, convençut que la majoria de la direcció de Reagrupament li dóna suport.

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat que els partits són difícils de gestionar i ha assegurat, en relació a la crisi de Reagrupament i Carretero que qui pensa que "per fer una cosa nova no apareixeran problemes anteriors, s'equivoca". El president dels republicans ha justificat en una entrevista a TV3 les constants disputes en formacions independentistes es deuen que els debats són més forts perquè "pesen les idees i els principis, i no la voluntat de poder".

Els dirigents d'ERC s'han mostrat molt cauts al valorar la crisi que pateix Reagrupament. El portaveu republicà, Ignasi Llorente, ha dit que confien a captar més vots pel seu programa de propostes que no pas pels problemes d'altres formacions tot i que ha reconegut que la direcció del partit havia debatut la situació però "des del màxim respecte".

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat que les opcions "personalistes" prometen en un principi "democràcia interna" i a l'hora de la veritat culminen en "projectes populistes". També ha assegurat que la situació de Reagrupament és una prova de la "fractura de l'independentisme", i ha defensat la solidesa de les formacions tradicionals davant les "de poc recorregut".

En opinió del portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, Reagrupament "mor" a causa del personalisme del seu líder. Segons Cañas Reagrupament és una plataforma populista que, com que ha nascut a l'entorn d'un personatge mediàtic, la seva debilitat és el personalisme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.