Política

Rivera s'ofereix a facilitar un pacte a la basca entre el PSC i el PP de Catalunya

El president de C's creu que Zapatero hauria de convocar eleccions si no pren mesures urgents per sortir de la crisi

El president de C's, Albert Rivera, s'ha ofert aquest dilluns a intercedir entre el PSC i el PPC per formar un govern com el basc a Catalunya. Rivera ha considerat que Catalunya necessita un canvi, i que la "veritable alternança política" passa per un executiu format pels partits constitucionalistes com el que ha format el socialista Patxi López a Euskadi, amb el suport del PP.

Rivera ha subratllat que després de 30 anys de nacionalisme i de governs "iguals", ara cal trencar amb aquest "continuisme" i plantejar una alternança política. Segons Rivera el tripartit no ha representat cap canvi polític, sinó que ha seguit una línia continuista que ha fet que Catalunya "toqui fons". "És el moment de plantejar-se alternances polítiques", ha opinat.

En aquest sentit ha posat com a exemple l'executiu del País Basc i s'ha ofert per mitjançar entre PSC i PPC i formar així un govern de partits constitucionalistes, que no vulgui "imposar identitats" i que tingui una "bona relació" amb l'Estat espanyol.

CiU i el doble discurs
No obstant això, Rivera ha lamentat que ni el primer secretari del PSC, José Montilla, ni la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, estiguin disposats a sumar forces. "Aquesta és la veritable alternativa del PP al tripartit, en lloc de governar amb els nacionalistes de dretes com a moneda de canvi al Congrés", ha constatat referint-se a CiU.

El president de C's ha aprofitat per criticar el "doble discurs" de CiU, que demana un govern de concentració a l'Estat espanyol i dóna suport alhora a les consultes independentistes. Segons Rivera "és una presa de pèl" que el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, pretengui fer "d'estadista i de monàrquic" entre setmana a Madrid i després la federació promogui referèndums. "CiU està jugant una altra vegada amb aquest doble discurs per intentar arribar a tot arreu", ha lamentat Rivera, que també ha instat Artur Mas a aclarir si vol estar amb les consultes o dedicar-se a lluitar per sortir de la crisi.

Que Zapatero convoqui eleccions
Això sí, Rivera sí ha opinat que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, hauria de convocar eleccions si és que no pren les mesures urgents que necessita l'Estat espanyol per sortir de la crisi. "No pot seguir marejant la perdiu perquè no té crèdit", ha advertit.

Sobre el Tribunal Constitucional, ha considerat "curiós" que Zapatero hagi vingut aquest cap de setmana a Catalunya però hagi "esquivat" Montilla perquè no vol parlar de l'Estatut, "donant allargues" al president català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.