Política

C's menysprea els "quatre vots" que pugui treure UPyD a Catalunya

Aspira a obtenir cinc diputats al Parlament, quatre a Barcelona i un a Tarragona

El president de C's, Albert Rivera, ha restat avui importància als "quatre vots" que pugui treure UPyD a Catalunya, formació que vol presentar-se per primera vegada a les eleccions a la Presidència de la Generalitat i a la qual fa poc es va afiliar l'exdiputat i exmembre de C's Antonio Robles.

"A Catalunya hem representat una veu durant quatre anys al Parlament. Som conscients que som una formació parlamentària i intentarem créixer sense estar pendent dels quatre vots que puguin treure altres partits".

Ha recordat que C's no és l'únic partit no nacionalista a l'espectre polític català i que el PSC i PP també competeixen, segons la seva opinió, pel mateix espai electoral.

Ha evitat també fer valoracions sobre allò que facin "altres plataformes o organitzacions" ni especular sobre candidatures, després que Robles no descartés ser el cap de llista d'UPyD a Catalunya.

Rivera, que ja va confirmar la seva precandidatura per repetir com a candidat al Parlament en el procés de primàries que el partit ha obert aquesta setmana, ha confiat que li serà fàcil recollir els 160 avals necessaris per validar-la i ha afegit que desconeix si altres persones presentaran la seva.

"Em fa molta il·lusió presentar-me a la reelecció sabent que la situació política a Catalunya mereix una reforma democràtica profunda perquè el ciutadà torni a confiar en els partits i ser una veu no nacionalista al Parlament", ha assenyalat.

Segons Rivera, les enquestes els donen representació al Parlament i ha concretat que l'objectiu del partit és créixer a Barcelona i obtenir el quart escó més un a Tarragona, tenint en compte que es van quedar a menys de 5.000 vots d'aconseguir-ho a les últimes eleccions autonòmiques.

Ha avançat que el febrer celebraran l'acte de presentació de la candidatura, amb el qual donaran el tret de sortida de la precampanya electoral, i que no descarten incorporar a la llista "suports simbòlics o participatius" de la societat civil.

De moment, ha explicat que ja està treballant a la confecció d'aquestes llistes i a favor d'una candidatura "d'unitat, plural i capaç d'obrir-se a la societat civil". Només ell repetirà a la província de Barcelona i renovaran els caps de llista a la resta de províncies catalanes.

A més, ha manifestat que la voluntat és que aquests candidats puguin tenir "continuïtat" de cara a les eleccions municipals, previstes per a la primavera del 2011.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.