Política

Matas es queixa que ha perdut la feina per culpa del jutge del cas Palma Arena

A part de la fiança, es lamenta de no poder anar als Estats Units, on treballava i tenia "un molt bon contracte" en una companyia americana que ara assegura que ha perdut

L'expresident de les Illes Balears i exministre de Medi Ambient, Jaume Matas, es queixa que s'ha quedat sense la seva feina en una companyia americana, amb la qual tenia un "molt bon contracte", arran de les mesures cautelars dictades pel jutge del cas Palma Arena, José Castro.

"M'he quedat sense feina. No és només la fiança. Jo estava treballant, em dedicava a això, tenia un molt bon contracte en una companyia americana", explica Matas en una entrevista concedida a la radiotelevisió de les Illes, IB3, que s'emetrà íntegrament aquest dimecres a les deu de la nit.

L'exministre considera a més "desproporcionada" i "injusta" la fiança personal de 3 milions d'euros imposada pel jutge i que, tanmateix, va pagar ahir al vespre, 24 hores abans del termini fixat.

Matas insisteix que aquesta fiança i la resta de mesures cautelars dictades pel jutge, com ara la prohibició de sortir de l'Estat i l'obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjat, han suposat un "trastorn irreparable" de la seva vida.

L'expresident del Govern Balear vivia als Estats Units des del 2007, any en què es va retirar de la política després que el PP perdés el govern a les Illes.

Fonts jurídiques coneixedores del cas s'han mostrat convençudes que el jutge Castro obrirà una investigació per determinar l'origen dels diners aportats per l'antic líder del PP balear com a fiança, ja que l'increment del seu patrimoni durant la seva segona legislatura com a president (2003-2007) és un dels afers que s'analitzen en la investigació del cas Palma Arena.

Matas està imputat per falsedat en document oficial, prevaricació administrativa, frau a l'administració, set malversacions de fons públics, blanqueig de capitals i delicte electoral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona