Política

Jaume Matas diposita al jutjat els 3 milions de fiança sense esgotar el termini fixat pel jutge

L'expresident popular de les Illes ha pagat amb una transferència feta des d'un compte del Banc d'Espanya. Evita la presó provisional però té el passaport retirat i està imputat per 12 delictes

L'expresident de les illes Balears, Jaume Matas, ja ha pagat la fiança de tres milions d'euros imposada pel jutge del cas Palma Arena per presumpta corrupció per seguir en llibertat provisional.

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de les Balears aquest dimecres al matí, el pagament s'ha fet mitjançant una transferència bancària des d'un compte del Banc d'Espanya.

Matas, que ha estat els últims dies a Madrid buscant fons i negociant avals per pagar la seva fiança, no ha esgotat el termini de 72 hores fixat pel jutge, que li va donar fins a aquesta mitjanit vinent, la de dimecres a dijous, per dipositar els diners, la fiança més alta imposada a un càrrec o excàrrec públic en la història judicial de l'Estat espanyol.

Amb el pagament de la fiança, Matas s'estalvia la presó preventiva, però no pot sortir de l'Estat espanyol –el jutge li ha retirat el passaport– i no podrà tornar a Washington, on vivia darrerament. A més, s'ha de presentar periòdicament al jutjat mentre continua la investigació del cas, en el qual se li imputen 12 delictes pel suposat enriquiment personal que hauria aconseguit mentre era president de les Illes mitjançant irregularitats en l'adjudicació de les obres del velòdrom Palma Arena. Si es mantenen tots els càrrecs fins al judici, la Fiscalia pot arribar a demanar una pena de fins a 64 anys de presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona