Política

Presó amb fiança de 3 milions d'euros per a Jaume Matas a dipositar en 72 hores

Així ho ha comunicat el magistrat a Rafael Perera, lletrat de Matas, per al qual Castro ha dictat a més la retirada del passaport, la prohibició d'abandonar el territori nacional sense prèvia autorització judicial i l'obligació de comparèixer quinzenalment davant del jutjat

El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha decretat presó provisional defugible sota fiança de 3 milions d'euros per a l'expresident del govern balear i exministre de Medi Ambient, Jaume Matas, per a qui la Fiscalia Anticorrupció i l'acusació particular sol·licitaven idèntica caució, per l'elevat risc de fuga i la possible alteració de proves. L'expresident haurà de fer efectiva la fiança en un termini de 72 hores.

Així ho ha comunicat el magistrat a Rafael Perera, lletrat de Matas, per al qual Castro ha dictat a més la retirada del passaport, que ja va ser ordenada divendres passat com a mesura cautelaríssima per evitar que s'escapoleixi de la justícia fins que el jutge es pronunciï, la prohibició d'abandonar el territori nacional sense prèvia autorització judicial i l'obligació de comparèixer quinzenalment davant del jutjat.

Mentrestant, Castro ha decretat també la retirada del passaport, la prohibició de sortir d'Espanya i la compareixença cada quinze dies per al cunyat de Matas i extresorer del PP balear, Fernando Areal, també imputat dins del cas Palma Arena, que investiga el presumpte desviament de més de cinquanta milions d'euros durant la construcció del velòdrom de Palma (2005-2007) i la seva possible connexió amb el suposat enriquiment il·lícit de l'expresident.

En concret, sobre l'exministre de Medi Ambient pesen els presumptes delictes de malversació de cabals públics, falsedat documental, prevaricació administrativa, frau a l'administració, suborn, blanqueig de capitals, un delicte electoral i un altre contra la Hisenda pública, castigats amb una pena de fins a 68 anys de presó malgrat que la pena màxima que compliria l'expresident seria de 24, d'acord amb les graduacions de condemna establertes en el Codi Penal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona