Política

Portabella presidirà el consell nacional d'Esquerra

Puigcercós fa un acord amb la federació de Barcelona que dóna aire al candidat municipal. La direcció fa un pas més per tancar la carpeta interna abans d'eleccions

Quan gairebé es compleixen dos anys del convuls congrés en què Joan Puigcercós es va convertir en president d'Esquerra, la direcció del partit fa un pas més per fer visible que la formació ha passat pàgina i que ha guanyat en cohesió interna.

Si no hi ha canvis d'última hora, el consell nacional dels republicans aprovarà dissabte que el president del grup municipal de Barcelona, Jordi Portabella, passi a presidir el màxim òrgan de direcció entre congressos, en substitució de Pere Muñoz.

La federació de Barcelona, que funciona tradicionalment amb certa autonomia respecte de les directrius a nivell nacional, va quedar al marge dels canvis en l'executiva que la formació va fer l'any passat i que van comportar la integració dels anomenats carodians a una direcció monocolor del sector de Puigcercós.

Després de mesos de negociacions, la federació de Barcelona -que lideren Portabella i Oriol Amorós- i la direcció han segellat un acord de pacificació amb dinàmiques locals, però que, a més, donarà més visibilitat al dirigent i cap de llista barceloní, que de retruc s'assegura el suport sense fissures del partit a un any de les eleccions municipals.

Puigcercós, per la seva banda, s'assegura una federació mobilitzada de cara als comicis de la tardor. Aquesta setmana el partit inicia els congressos territorials per triar els caps de llista i un consell nacional al juliol els ratificarà. Pel que fa al número dos, qui té més opcions és el president del Parlament, Ernest Benach.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.