Política

L'exèrcit brasiler suspèn la recerca de les víctimes de l'avió d'Air France caigut a l'Atlàntic

En 26 dies de recerca s'han recuperat 51 cossos, dels quals només 14 han estat identificats

Les autoritats brasileres han anunciat que la Força Aèria i la Marina suspenen les operacions de recerca de les víctimes de l'accident de l'Airbus A330 que va desaparèixer el passat 31 de maig a l'oceà Atlàntic amb 228 persones a bord.

Fins el moment, s'han recuperat 51 cossos, dels quals 14 han estat identificats. En aquests 26 dies de recerca, a més, s'han recuperat més de 600 restes de l'aeronau, així com a part dels equipatges.

El portaveu de la Força Aèria, el tinent coronel Henry Munhoz, ha atribuït la decisió presa a la impossibilitat "que s'albirin supervivents o cossos, objectiu primordial de l'operació". "Des que vam començar les operacions, treballem amb la meta de localitzar els 228 passatgers" de l'avió d'Air France, ha assegurat.

Des del passat dia 17 no s'ha localitzat cap víctima i entre els dies 12 i 15 de juny tan sols s'han trobat els cossos de dues persones.

Cap font de l'exèrcit o el govern francès ha informat que pugui concloure les seves pròpies tasques de recerca i aparentment seguirà intentant localitzar les caixes negres que puguin aclarir la causa del sinistre.

L'exèrcit brasiler ha mobilitzat durant aquests 26 dies de recerca a l'Atlàntic uns 12 aeronaus amb el suport de França, els Estats Units i Espanya.

Equips desplegats
A més, la Marina ha utilitzat 11 vaixells que han recorregut 35.000 milles, "aproximadament vuit vegades l'extensió de la costa brasilera", i durant les 1.500 hores de desplegament els equips desplegats van recórrer 350.000 quilòmetres quadrats.

Malgrat l'ampli operatiu, el mal temps i la distància de l'àrea de recerca de la costa han complicat molt els esforços portats a terme. De fet, existeixen poques esperances que es puguin localitzar les caixes negres de l'Airbus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona