Societat

Brasil i París confirmen que les restes trobades són de l'avió d'Air France

Diversos vaixells militars es dirigeixen cap a la zona on suposadament hauria caigut l'aparell per intentar recuperar les caixes negres

Les autoritats del Brasil i París han confirmat que les restes de l'avió trobades aquest dimarts pels militars brasilers a l'Atlàntic pertanyen a l'avió d'Air France desaparegut dilluns passat.

Un portaveu de l'Estat Major de l'Exèrcit francès ha explicat que, encara que "caldrà fer una confirmació formal" quan es recuperin les restes amb un anàlisi tècnic, ja no hi ha dubte que es tracta de l'Airbus 330 que feia la ruta Rio de Janeiro-París. De la mateixa manera, el ministre de Defensa del Brasil, Nelson Azevedo Jobim, ha assegurat "que no hi ha dubte" que les restes metàl·liques i seients d'avió albirats per l'exèrcit de l'Aire a uns 650 quilòmetres al nord-es de les costes brasileres són de l'aparell sinistrat.

Segons les autoritats franceses, està previst que aquest dimecres diversos avions sobrevolin de nou la mateixa àrea, entre els quals hi ha un avió francès Awacs que tractarà de determinar el lloc exacte on va caure l'avió per intentar localitzar les caixes negres.

Si es confirma que l'aeronau desapareguda va caure al mar on els militars del Brasil han localitzat els fragments, la recuperació de les caixes negres serà complicada, ja que els fons marins es troben entre 2.5000 i 3.500 metres, i la senyal que aquestes caixes emeten durant 30 dies podria ser difícil de detectar.

Vaixells de la Marina del Brasil i de l'exèrcit francès -que porta el submarí articular Nautile- naveguen en direcció a la zona on es van veure les restes.

Funerals

La catedral de Notre Dame de París celebrarà aquest dimecres a les 16.00 hores una cerimònia religiosa en homenatge a les 228 víctimes del vol AF-447 d'Air France que viatjaven a bord de l'Airbus 330 que es va precipitar a l'oceà Atlàntic. A la cerimònia hi assistirà el president Nicolas Sarkozy.

També la Gran Mesquita de París organitzarà a les 14.00 hores una oració en record dels passatgers de l'aparell sinistrat, un ritual que serà l'oració "de l'absent", segons ha indicat el rector de l'institut musulmà de la Gran Mesquita, Dalil Boubakeur, en un comunicat.

D'altra banda, les famílies de les víctimes seran rebudes dilluns que ve per Sarkozy, a l'Elisi, segons ha anunciat el secretari d'Estat de Transports, Dominique Bussereau a Europe 1.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.