Societat

Una dona catalana entre el passatge de l'avió desaparegut a l'oceà

La majoria de viatgers eren francesos, 61, i brasilers, 58, segons les dades de la companyia Air France

El ministeri d'Afers Exteriors ha confirmat la presència d'una dona catalana en el pasatge del vol d'Air France AF447 desaparegut a l'Atlàntic. Aquest cas s'afegeix al d'un enginyer sevillà establert a Rio de Janeiro, segons han informat fonts del departament de Miguel Ángel Moratinos.

Exteriors no ha donat més detalls al·legant que no fa públiques les identitats ni altres dades personals dels afectats per catàstrofes.

La compañía Air France havia confirmat poc abans la presència de dos ciutadans de l'Estat espanyol entre els passatgers de l'avió, que s'ha enlairat de Rio de Janeiro i es dirigia cap a París.

La família de l'enginyer sevillà ha proporcionat més dades sobre el seu cas. La víctima és Andrés Suárez Montes, de 38 anys i nascut a Marchena (Sevilla). Treballava per a la multinacional Schlumberger, dedicada a la innovació tecnològica en el sector del petroli i el gas.

Un total de 228 persones viatjaven en aquest avió, que ha caigut al mar enmig d'una tempesta. L'aparell encara no ha estat localitzat però les autoritats franceses han avisat que "no hi ha cap esperança" de trobar supervivents. Un llamp podria haver provocat una avaria sobtada i general en els aparells electrònics de l'aparell.

La majoria, francesos i brasilers
Tot i que hi havia passatgers de múltiples nacionalitats, la majoria eren francesos (61) i brasilers (58). També hi havia 26 alemanys, segons les dades de la companyia. La resta eren 9 italians, 9 xinesos, 6 suïssos, 5 britànics, 5 libanesos i 4 hongaresos. Completaven el passatge 3 irlandesos, 3 noruecs, 3 eslovacs, 2 marroquins, 2 polonesos, 2 nord-americans i 16 viatgers més, cada un d'un país diferent, segons la llista d'Air France.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.