Política

El Reagrupament de Joan Carretero es constitueix aquest dissabte a Barcelona

L'associació es marca l'objectiu d'impulsar una candidatura que promogui de forma unilateral la independència des del Parlament de Catalunya

Reagrupament, liderat per l'exdirigent d'ERC, exconseller de Governació de la Generalitat i antic alcalde de Puigcerdà Joan Carretero, celebra aquest dissabte a Barcelona la seva primera assemblea nacional. La posada de llarg d'aquesta formació, que vol mantenir per ara la seva condició d'associació, servirà per designar els components de la direcció i per aprovar els estatuts, així com per votar una ponència política que planteja l'accés a la independència dels Països Catalans com “un dret” i també “un deure” i aposta per una "radical regeneració" política.

Prop d'un miler d'associats estan convocats al Palau de Congressos de Catalunya de Barcelona per donar una definitiva entitat jurídica a l'associació. Els participants en l'assemblea han de designar la direcció, que estarà formada per 18 persones.

La ponència política de l'associació vol servir com a eix per impulsar una candidatura transversal al Parlament de Catalunya que promogui una declaració unilateral d'independència “al marge d'adscripcions ideològiques”. La relació entre l'associació i aquesta virtual candidatura electoral estarà delimitada pel contingut del document polític que aprovi l'assemblea amb l'objectiu d'impulsar aquesta declaració unilateral d'independència. Alhora, els candidats d'aquesta formació hauran de ser elegits en un procés de primàries amb llistes obertes.

La ponència de Reagrupament planteja la constitució d'un Estat independent com una resposta al desafiament que les grans transformacions de la humanitat representen perquè Catalunya no desaparegui. “Per primera vegada –afirma la ponència provisional– una part de la nació catalana pot aspirar a la independència sense por d'una intervenció de l'exèrcit espanyol”. La via independentista és justificada perquè “l'Estat [espanyol] no assumeix el plurilingüisme i preveu la preponderància d'una comunitat lingüística respecte a les altres comunitats lingüístiques pròpies”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.