Política

Reagrupament aspira a assolir 4.500 associats al gener 2010

A la sessió matinal de la primera assemblea hi han assistit Miquel Calçada, Salvador Cardús i Heribert Barrera, entre altres. Joan Laporta no hi ha anat

L'associació Reagrupament, liderada per l'exmembre d'ERC Joan Carretero, s'ha constituït avui formalment en la seva primera Assemblea Nacional amb l'objectiu de presentar una candidatura a les eleccions autonòmiques del 2010 la proposta fonamental de la qual serà la declaració unilateral de la independència de Catalunya i que intentarà captar els vots dels desencantats d'ERC i CiU.

A l'acte no hi ha assistit el president del Barça, Joan Laporta, a qui Carretero va animar el setembre a encapçalar la candidatura electoral que promourà Reagrupament. Hi han estat presents l'expresident del Parlament de Catalunya Heribert Barrera, els periodistes Miquel Calçada i Vicent Partal, i el sociòleg Salvador Cardús, que ha acabat la seva intervenció amb el crit de "visca Rio de Janeiro", seu dels Jocs Olímpics per al 2016. També ha assitit Vicent Sanchis en nom d'Òmnium.

Carretero ha afirmat que promourà una candidatura d'"ampli espectre ideològic" per a les eleccions autonòmiques del 2010. Ha explicat que la candidatura funcionarà de manera assembleària, i que els eventuals diputats de Reagrupament disposaran de llibertat de vot, atès que tindran diferents ideologies i en alguns casos defensaran posicions diferents.

El líder de l'associació independentista ha declarat que la formació "treballarà" per aconseguir una declaració d'independència unilateral al Parlament de Catalunya en la pròxima legislatura, "prescindint" d'allò que opinin la resta de les forces polítiques. "Si ningú més està d'acord, serem nosaltres els qui ho fem", ha afirmat.

Ha recalcat que l'Estatut d'autonomia, que ha qualificat de "miserable", "en cap cas" dotarà Catalunya d'autogovern, ni li atorgarà més competències de les que té, i ha assegurat que la independència és l'única via perquè els catalans no hagin de "mendicar".

El portaveu de Reagrupament Emili Valdero ha assegurat que la candidatura a la Generalitat que presentarà l'associació intentarà recollir els vots que ERC i CiU han perdut des del 2003, que ha xifrat en gairebé mig milió entre les dues formacions. "Un de cada tres electors sobiranistes ha deixat de votar", ha afirmat, i ha assenyalat que la seva proposta política va dirigida als "milers d'abstencionistes desencantats".

A l'assemblea, celebrada al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, sota el lema Independència i democràcia, hi han assistit gairebé un miler dels 2.237 associats de Reagrupament, entre els quals es compten l'excandidat a la presidència d'ERC per Esquerra Independentista (EI), Jaume Renyer, i l'exrepublicana Rut Carandell.

Aquesta tarda s'elegiran els 18 membres que conformaran la junta directiva de l'associació, entre 72 candidats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Trump fa el seu primer discurs a l’aire lliure després de l’atemptat

Barcelona
Guerra a Gaza

Els mediadors posposen les negociacions d’una treva a la Franja

Barcelona
política

Torra demana a Puigdemont que faci una “reflexió” sobre si ha de plegar

prada
guerra a gaza

Mor un alt comandant del braç militar d’Al-Fatah en un atac israelià al Líban

barcelona
Política

Juan Jurado, nou alcalde d’Esparreguera, en substitució d’Eduard Rivas

Esparreguera
Política

Montblanc fa eleccions a les pedanies per escollir representants

Montblanc
guerra a gaza

Israel mata almenys mig centenar de persones a la Franja

barcelona
política

El finançament ja fa saltar espurnes entre ERC i el PSOE

barcelona
política

Últim traspàs de carteres: Paneque rep la de Transició Ecològica

barcelona