Política

L'Audiència de Girona ressuscita la querella contra Carretero

Dos anys i mig després que el jutjat de Puigcerdà arxivés el cas, el tribunal ordena reobrir-lo, tot i que amb les acusacions rebaixades. Es manté el càrrec de prevaricació però no el de suborn

L'Audiència de Girona ha decidit reobrir la investigació penal contra l'exalcalde de Puigcerdà i exconseller de la Generalitat Joan Carretero. La interlocutòria, feta pública aquest dimecres, manté la imputació per prevaricació en la concessió suposadament arbitrària de llicències per a l'ampliació de dos supermercats i una gasolinera quan era alcalde, acusacions iniciades per comerciants i veïns del poble mitjançant una querella.

El jutjat únic de Puigcerdà va decidir, el gener de 2007, arxivar la querella. Tanmateix, tant les acusacions particulars com la fiscalia van presentar un recurs contra aquesta decisió i, dos anys i mig després, la secció quarta de l'Audiència ordena al jutjat d'instrucció continuar la investigació: bé passant a una acusació formal contra Carretero o bé ordenant més diligències per aclarir finalment si se l'ha de portar a judici o no.

En resposta al recurs d'apel·lació presentat per l'acusació particular i la fiscalia, l'Audiència ha decidit que durant el procés urbanístic denunciat es van "ometre tràmits essencials" i que es van fer interpretacions de la lesgislació per "vestir de legalitat el que va ser una decisió, a primer vista, capriciosa".

Només es manté, però, el càrrec de prevaricació contra Carretero. Es desestima la imputació de suborn, que l'acusació particular mantenia amb l'argument que l'exalcalde de Puigcerdà hauria acceptat fer una requalificació urbanística a canvi de dues partides de 40 i 80 milions de pessetes destinades a construir ascensors públics per connectar la part alta de la població amb la part baixa.

La querella, per tant, ressuscita, però rebaixada. El tribunal, amb el magistrat Adolfo García com a ponent de la resolució, ha acceptat el plantejament de la fiscalia i ha limitat les pretensions de l'acusació particular.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Rovira desinflama la crisi interna a ERC i reclama un debat constructiu

barcelona
Guerra a Gaza

Biden suggereix progressos en les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona
Regne Unit

El govern britànic avançarà els alliberaments per evitar el col·lapse de les presons

Barcelona

Desestimen la petició de posar una pantalla per la final de l’Eurocopa

GIRONA
judicial

La fiscalia s’oposa a amnistiar a un manifestant ja condemnat i empresonat

barcelona
RÚSSIA

Putin avisa Kíiv sobre atacs amb armes dels aliats endins del territori rus

BARCELONA
política

El Suprem no admet les denúncies contra Yolanda Díaz per reunir-se amb Puigdemont a Brussel·les

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

El PSOE amplia a 2,7 punts el seu avantatge sobre el PP, segons el CIS

BARCELONA
política

“Protestarem sempre que calgui”

barcelona