Política

Saura assegura que mantindrà el dispositiu policial de la Copa en la celebració de la Lliga

Malgrat els desperfectes, el conseller d'Interior afirma que el control de seguretat a la plaça Catalunya va funcionar

El conseller d'Interior, Joan Saura, diu que en les pròximes celebracions del Barça "no es toleraran més disturbis". Ha assenyalat aquest divendres que les baralles i els desperfectes de "grups minoritaris" no poden destruir una celebració "tranquil·la" dels aficionats. Tot i la seva voluntat que hi hagi una festa pacífica, afirma que no modificarà gens el desplegament policial que Interior i l'Ajuntament de Barcelona van muntar conjuntament a la plaça Catalunya de Barcelona.

Segons Saura, va ser efectiu que els Mossos d'Esquadra avisessin per megafonia les persones que s'estaven comportant violentament i llançant ampolles de vidre. D'aquesta manera, afirma, la policia catalana ha pogut identificar perfectament els "veritables culpables dels desperfectes".

La festa es va acabar amb 50 detinguts, un centenar de ferits lleus i nombrosos danys materials. Això va posar en alerta les autoritats davant la possibilitat de més incidents si els culers guanyen les dues competicions que encara tenen pendents.

D'altra banda, també ha apuntat que Interior està treballant perquè els mossos antiavalots i el grup especial d'intervenció (GEI) portin el seu número de placa visible. Fins ara, la portaven acoblada a la seva roba però en posar-se l'armilla protectora que vesteixen els quedava amagada. Això va contra les últimes ordres donades per Interior, que obliga també a aquests dos col·lectius de Mossos a portar-la en un lloc visible.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.