Política

Rajoy a Zapatero: "Espanya no inspira desconfiança a Europa, és vostè"

El líder de l'oposició subordina el gran pacte proposat pel president espanyol a deixar sense efecte la pujada d'impostos i a disminuir en un 25% els alts càrrecs

"Mesura per sortir del pas". Així és com ha qualificat Mariano Rajoy, líder de l'oposició, la proposta del president espanyol de crear una comissió per elaborar amb totes les forces polítiques un pla conjunt en els dos pròxims mesos per sortir de la crisi.

Segons Rajoy, José Luis Rodríguez Zapatero no ha fet "res del que havia de fer" en matèria econòmica i, al seu entendre, "no és Espanya la que inspira desconfiança a Europa, sinó vostè".

El líder del PP ha llançat aquesta acusació contra Zapatero en l'inici de la seva intervenció davant del ple del Congrés sobre el present i el futur de la situació econòmica.

Rajoy ha acusat Zapatero de ser el màxim responsable de la taxa d'atur actual, després de considerar que "fins ara ha governat com ha volgut".

Després dels retrets, el president del PP ha reclamat a Zapatero que abans de plantejar altres qüestions anul·li la pujada dels impostos, com l'increment de l'IVA.

De fet, ha subordinat el gran pacte de govern proposat per Zapatero a deixar sense efecte la pujada d'impostos i a disminuir en un 25% els alts càrrecs de l'executiu espanyol.

El líder de l'oposició també ha exigit que no es cobri l'IVA a les empreses fins que es faci efectiu el pagament, que redueixi la despesa pública i que afirmi que modificarà la llei general de pressupostos per "establir límits de despesa i de deute de les administracions públiques".

Així, Rajoy ha criticat Zapatero per oferir "el de sempre" en el seu discurs i de ser el responsable que existeixi una sensació de "falta de rumb i de desgovern" a Espanya. "Espanya és un país seriós, vostè no", ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.