Política

Duran celebra que Zapatero obri "una nova perspectiva", però demana fets

El portaveu parlamentari de CiU reclama al president espanyol que "no s'obsessioni" amb la pau social

Fets, i no paraules. El portaveu parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet servir l'últim eslògan de campanya de José Montilla per reclamar al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, superar la crisi econòmica.

"Avui ha obert una nova perspectiva i me n'alegro, però tots tenim el compromís de passar de les paraules als fets", ha incidit.

Així, Duran ha advertit a Zapatero que hi ha crisi per estona i no n'hi ha prou a abordar-la "amb el discurs que ningú perdrà els seus drets socials". Per això, ha reiterat al cap de l'executiu espanyol que cal "pensar més en les futures generacions que en les futures eleccions".

El portaveu de la federació ha incidit que els "brots verds" existiran, però abans cal fer els deures, que són molts, ha dit. En aquest sentit, ha reclamat a Zapatero que "no s'obsessioni amb la pau social i que aquesta porti el país a la ruïna".

Tot i que ha mostrat el seu "major suport" als agents socials, ha instat Zapatero que, en cas de no aconseguir un acord, "actuï i governi".

A més, li ha retret la "falta de diligència" en l'aplicació del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) que ha endarrerit les decisions de fusió de diverses caixes. I ha incidit en la necessitat de millora del finançament de pimes, autònoms i famílies millorant les mesures contra la morositat i lluitar contra la crisi "sense augmentar els impostos".

El líder de CiU ha reiterat que la seva formació està radicalment en contra de la pujada d'impostos, i ha advocat per incentius fiscals al turisme, la indústria i les pimes i autònoms.

Duran ha reclamat una aposta per la inversió de les empreses, la internacionalització i la inversió en R+D+I, així com mesures per reduir l'"enorme estoc" d'habitatges sense vendre per facilitar l'accés d'habitatge als joves.

Finalment, Duran ha avançat que donarà suport al programa d'austeritat presentat pel govern espanyol, sempre que sigui creïble i elimini organismes públics innecessaris que estiguin sota titularitat pública.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.