Política

Puigcercós presenta ERC com l'únic "antídot" a la sociovergència

En la seva intervenció davant del Consell Nacional d'Esquerra, ha carregat contra qui vol un "país a dos"

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha presentat aquest dissabte ERC com l'únic "l'antídot" a la sociovergència, que ha definit com aquella que "intenta impedir que hi hagi canvis a Catalunya".

En la seva intervenció davant del Consell Nacional d'Esquerra, ha carregat contra qui vol un "país a dos" i ha presentat els republicans com "el pitjor enemic", el "principal adversari" i "l'alternativa a la sociovergència prepotent que intenta impedir que hi hagi canvis".

Davant d'això, Puigcercós ha defensat una ERC que "impulsa i marca ideològicament el discurs del govern" i que acaba amb "la Catalunya en blanc i negre", la d'un PSC que debat si tenir grup propi a Madrid i una CiU amb "supèrbia".

El dirigent independentista ha dit que "Espanya s'adorm dia a dia i s'allunya d'Europa", i que quan el govern té problemes, "busca els catalans per veure si tenen alguna idea".

Puigcercós ha insistit que fa falta "canviar la cultura i beneficiar als quals fan bé els deures", referint-se a les petites empreses i autònoms afectats per la crisi, i ha aprofitat per criticar la pujada de dos punts de l'IVA anunciada per a juny, que tindrà "conseqüències inflacionistes de característiques incalculables".

També ha avançat que el seu partit aportarà propostes "d'envergadura" en el pròxim debat monogràfic sobre la crisi, que el president de la Generalitat ha convocat al Parlament per a divendres que ve 12 de març.

D'altra banda, el dirigent d'ERC ha defensat que les solucions proposades pel seu partit són "dures però realistes", a diferències de les que arriben del govern.

Puigcercós ha criticat durament a CiU i PP per dir que no s'han de debatre temes com el de la Llei de Vegueries o la Llei del cinema, a causa de la situació de crisi econòmica, i ha dit que el seu partit treballarà "fins a l'últim dia de la legislatura".

Respecte a la Llei del cinema, ha afirmat que es tracta del "pas més important des de la creació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals", en la normalització lingüística del català i ha afegit que "l'únic esforç de CiU en aquest àmbit ha estat passar anuncis electorals en les sales de cinema".

El president d'ERC ha defensat d'una altra banda la Llei de consultes, que "donarà a Catalunya més dret a decidir, i per tant més qualitat democràtica". Sobre això, i en referència al PSC, ha subratllat que "mentre uns debaten si han de tenir partit propi a Madrid, nosaltres marquem els objectius de la Generalitat al Congrés".

El líder d'Esquerra ha parlat de la "cara més negre de la política" en la manera en què s'ha creat la Comissió d'Investigació per l'incendi d'Horta (Terra Alta), que "està posant en el punt de mira a bombers i guàrdies forestals", i ha dit que "la comissió és legítima, però hi ha coses amb les quals no es poden jugar".

Sobre les consultes independentistes ha apuntat que "fa cinc anys ningú hagués pogut creure que podrien dur-se a terme" i ha lamentat de CiU la seva "actitud conservadora" que "respon als seus interessos a Madrid".

"L'esforç que fem val la pena, perquè deriva d'un anhel democràtic imparable" ha afirmat sobre les consultes, "una eina d'autoestima que crea més consciència al país", "cohesió civil i concòrdia, a diferència de l'enfrontament "que li agradaria al PP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona