Política

ERC aprova un reglament per a les llistes amb més paritat i facilitats per a l'entrada d'independents

L'Executiva Nacional podrà proposar un 10% de la llista, en trams de deu, buscant així una major flexibilitat en el procés

El Consell Nacional d'ERC ha aprovat aquest dissabte el reglament pel qual es regirà la confecció de les llistes electoral dels comicis al Parlament previstos per a la tardor. Un dels punts facilitarà l'entrada d'independents a les llistes, ja que s'evita "l'encotillament" que provocava que qualsevol candidat hagués de passar per un òrgan territorial del partit. Tal com ja es va fer en les municipals del 2007, l'Executiva Nacional podrà proposar un 10% de la llista, en trams de deu, buscant així una major flexibilitat en el procés.

El reglament també pretén fer un "pas endavant" en la paritat, ja que s'estableix que en cada tram de tres persones n'hi ha d'haver dues d'un gènere i una de l'altre.

Segons ha explicat el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, el reglament ha estat aprovat per 129 vots a favor, 3 en contra i 7 vots en blanc. Llorente ha remarcat que aquest no és el tret de sortida d'ERC a la confecció de les llistes electorals, ja que l'aprovació del reglament és un pas previ.

L'elaboració de llistes començarà quan la secretaria d'organització del partit enviï una circular als òrgans territorials del partit. La previsió, ha dit Llorente, és que aquest procés es concreti al mes de juny, "no avanç".

Inici de la confecció del programa
A més de l'aprovació del reglament de les llistes, ERC ha iniciat aquest dissabte formalment el procés de confecció del programa electoral. Després del Consell Nacional, el president del partit, Joan Puigcercós, ha reunit les diferents sectorials del partit en una trobada que ha volgut ser el tret de sortida a aquest procés. La coordinadora de les sectorials serà Marina Llansana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona