Política

Casas promet la sentència de l'Estatut per a "abans de l'estiu"

La presidenta del TC es veu amb cor de fer aprovar la seva ponència, íntegrament o amb una votació article per article

La presidenta del Tribunal Constitucional (TC), María Emilia Casas, dóna per fet que hi haurà una sentència sobre l'Estatut abans de l'estiu, després de gairebé quatre anys de deliberacions i sis esborranys de sentència que no s'han pogut aprovar per falta de consens. Casas va fer aquest pronòstic aquest dimecres a la nit, en una conversa amb periodistes durant una recepció.

La magistrada que encapçala el tribunal s'ha convertit en la tercera ponent de la sentència de l'Estatut després del fracàs d'Elisa Pérez Vera i de Guillermo Jiménez, que el 19 de maig va retirar el seu esborrany per evitar perdre la votació. Abans del projecte de Jiménez, l'alt tribunal havia rebutjat per sis vots a quatre la ponència de Pérez Vera, que va arribar a tenir fins a cinc versions.

Ara, Casas està convençuda que prosperarà l'esborrany en el qual està treballant ella i, en el cas que la seva proposta no obtingués els suports necessaris, creu que podria tirar endavant en una votació article per article, segons va reconèixer en la mateixa xerrada.

La confirmació que aviat hi haurà una sentència sobre la reforma estatutària es produeix dies després de l'ofensiva que dilluns va obrir a Madrid el president de la Generalitat, José Montilla, demanant que el Senat reactivi urgentment la renovació de l'alt tribunal. L'endemà, el govern i el Parlament català van enviar al TC informes jurídics per demanar que l'òrgan es declarés incompetent, possibilitat que el tribunal ha rebutjat aquest dijous en un ple exprés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.