Política

Les últimes negociacions auguren un acord de com a mínim 7 vots en la sentència de l'Estatut

Els contactes entre magistrats s'han mantingut fins a poques hores abans de la nit de Nadal i la sentència del Tribunal Constitucional sobre la llei catalana és qüestió de dies

Les converses estan sent intenses i la sentència és imminent. El grau d'acord assolit entre els magistrats del Tribunal Constitucional (TC) augura una sentència sobre l'Estatut recolzada com a mínim per 7 vots dels 10 possibles que componen el ple.

I, segons publica aquest dilluns La Vanguardia, aquesta es produirà en els propers dies, però probablement ja en el 2010.

De fet, el diari barceloní detalla que els magistrats van mantenir contactes fins poques hores abans de la nit de Nadal, i que han acostat posicions per trobar un mínim comú denominador. L'objectiu: dictar sentència a primers de gener.

En aquesta recta final de les negociacions haurien tingut un pes important la presidenta del TC, María Emilia Casas; la ponent de la resolució, Elisa Pérez Vera, i el magistrat Manuel Aragón, fins ara bastant reticent davant determinats aspectes clau de l'Estatut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.