Política

Vilaró demana al jutjat que rebutgi l’informe dels Mossos

L’advocat veu “corporativista i lamentable” el document policial que desacredita la versió del responsable de la Guàrdia Urbana

Jordi Pina, l’advocat del màxim responsable de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Xavier Vilaró, ha entrat un escrit al jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona on demana que es rebutgi l’informe elaborat pels Mossos d’Esquadra que desacredita la versió de l’alt comandament policial sobre l’origen de les lesions que es va fer el 29 de juny passat. Vilaró assegura que va ser ferit per l’impacte d’una bola de goma dels Mossos, mentre que l’informe diu que això és impossible perquè, entre altres coses, l’intendent major era en una zona cap on els policies no disparaven.

L’escrit no escatima adjectius per desacreditar l’informe dels Mossos que considera “lamentable, sorprenent, corporativista i deslleial”. L’advocat entén que des dels Mossos s’ha “desobeït” el manament judicial per tal que identifiquessin els agents que la nit de la celebració del triomf d’Espanya a l’Eurocopa van prestar servei a la plaça d’Espanya de Barcelona. En comptes de complir aquest tràmit “han fet el que han volgut” entorpint la investigació.

La defensa de Vilaró demana de nou –el primer cop ho va fer al novembre– que el cos policial aporti els números d’identificació dels agents i que aquests siguin citats al jutjat per ser interrogats. Demana també que els Mossos aportin documentació diversa sobre la situació dels seus efectius aquella nit o els moviments que van fer. A més, recorda que hi ha un peritatge forense que considera que les lesions “són compatibles amb l’impacte d’una pilota de goma”.

Hereu, el pacificador
La difusió de l’informe policial va encendre dimarts una polèmica institucional que ahir l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va tractar de refredar afirmant que l’Ajuntament “no comenta filtracions sobre casos pendents de judici”. Hereu va expressar el seu suport a “tots els cossos de seguretat” fent menció especial a la Guàrdia Urbana i el seu cap. “El sistema de seguretat funciona i la feina del dia a dia es fa correctament, i està per sobre de qualsevol diferència puntual”, va explicar l’alcalde, màxim valedor i defensor de Vilaró. Tot i això, el malestar entre l’Ajuntament i el govern, i els respectius cossos policials augmenta dia a dia, i en complica operacions com les recents festes blaugranes.

Per la seva part, el secretari de Seguretat d’Interior, Joan Delort, va reconèixer que l’informe ha transcendit en “un moment poc convenient”, donada la polèmica oberta per l’actuació policial. També va evitar pronunciar-se sobre el contingut de l’informe i va afirmar que les relacions amb la Urbana “són bones”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona