Societat

La conselleria d'Interior nega la mala relació amb la Guàrdia Urbana de BCN

El secretari de Seguretat considera "desafortunada" la filtració de l'informe de la policia catalana que desacredita Xavier Vilaró, cap del cos municipal, en l'afer del suposat cop de pilota rebut l'any passat

El secretari de Seguretat del departament d'Interior, Joan Delort, ha assegurat aquest dimecres que les relacions entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra "són bones i ho continuaran sent" malgrat la polèmica per la lesió que va patir el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Xavier Vilaró, durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola de futbol a l'Eurocopa, la matinada del 30 de juny del 2008.

Els dos cossos de seguretat "cooperen, operen i col·laboren de manera molt estreta" diàriament, com demostren, segons el secretari, els operatius organitzats les nits de celebració de les victòries del Barça.

Delort ha assegurat que la conselleria no entrarà "mai en aquesta polèmica", en referència a l'estat de les relacions entre els dos cossos de seguretat arrel del cas Vilaró i de l'informe d'Afers Interns de la policia catalana, encarregat per la jutgessa que instrueix el cas.

Segons el secretari, no permetran que ningú "pertorbi" la bona relació entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana amb la filtració del informe, que qüestiona la versió dels fets del cap de Vilaró, segons el qual va rebre l'impacte d'una pilota de goma dels antiavalots dels Mossos.

El document conclou que els Mossos no estaven disparant pilotes de goma on Vilaró va afirmar que havia estat ferit.

A més, el secretari de Seguretat ha titllat de "desafortunada" la filtració del document, ja que ha sortit a la llum en un moment que "no és el més convenient". Delort ha assegurat que Afers Interns va "lliurar directament" a la jutgessa el document al mes d'abril, perquè es tracta d'un afer "estrictament judicial".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera