Societat

Els Mossos desacrediten el cap de la Guàrdia Urbana en un informe entregat al jutjat

Posen en dubte que Xavier Vilaró rebés un cop de pilota de goma l'estiu passat. La lesió que presentava el comandament del cos municipal va obligar a extirpar-li la melsa

Un informe dels Mossos d'Esquadra, elaborat a instàncies de la jutge que porta el cas posa en dubte que el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Xavier Vilaró, resultés ferit l'estiu passat per una pilota de goma disparada per la policia catalana, segons que han informat fonts judicials.

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona havien defensat públicament la versió de Vilaró, que assegura que va resultar greument ferit mentre supervisava el dispositiu de seguretat a la plaça d'Espanya de Barcelona amb motiu de la celebració de la victòria d'Espanya a l'Eurocopa de futbol, el juliol passat. Segons Vilaró, la pilota de goma el va ferir a l'abdomen i, per això, els metges van haver-li d'extirpar la melsa.

El jutge que investiga aquest cas, a petició de l'advocat de Vilaró, va demanar als Mossos que fessin un informe per identificar els agents que van participar en el dispositiu de seguretat d'aquella nit. En un primer text, la divisió d'afers interns de la policia catalana es va limitar a indicar que no s'havia pogut determinar qui va disparar la pilota de goma.

Després d'aquest resultat, el jutge, a instàncies de l'advocat de Vilaró, en va demanar un altre. En el nou informe, afers interns conclou que no queda provat que les ferides de Vilaró fossin provocades per una pilota de goma.

A l'informe, molt voluminós, els Mossos recullen declaracions d'un comandament que precisa que en la franja horària en què suposadament Vilaró va ser ferit estava parlant amb ell i que no va veure que presentés lesions. També recull el testimoni d'agents dels Mossos, que asseguren que els trets llançats amb l'escopeta de pilotes de goma no anaven dirigits a la zona on es trobava Vilaró.

Amb tot, dos informes forenses remarquen que les lesions que presentava Vilaró eren "perfectament compatibles" amb l'impacte d'una pilota de goma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera