Societat

Trias demana explicacions per la "guerra de despatxos" entre la Guàrdia Urbana i els Mossos

El grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona ha exigit aquest dimecres una reunió urgent dels portaveus municipals perquè el govern municipal expliqui "l'enfrontament que hi ha entre Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra", segons el seu president, Xavier Trias.

"És preocupant. Com a mínim els comandaments no s'entenen", ha assegurat Trias en la roda de premsa en la qual ha explicat la reunió que ha mantingut amb l'alcalde, Jordi Hereu, per parlar del pacte per a l'ocupació de Barcelona.

Trias ha reconegut que en la trobada també s'han comentat les "filtracions" als mitjans de comunicació sobre l'informe dels Mossos d'Esquadra respecte a l'incident en el qual es va veure implicat l'intendent major de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, on es contradiu la seva versió i es descarta que rebés l'impacte d'una pilota de goma disparada per la policia catalana durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola en l'Eurocopa de futbol.

Trias ha dit que seria una "inconsciència" no estar preocupats per la crisi institucional que s'arrossega des de l'estiu passat, i ha reclamat a l'alcalde i al conseller d'Interior, Joan Saura, "que s'asseguin i posin ordre" en el que ha qualificat de "guerra de despatxos".

El líder de CiU ha considerat "inversemblant" que agents de la Guàrdia Urbana "sempre estiguin on tiren les bales de goma" els Mossos d'Esquadra, en referència a l'agent (el cap de premsa) ferit durant les celebracions de la victòria del Barça en la Champions, el dimecres 28 de maig, i al cap de la Guàrdia Urbana, durant la celebració de la d'Eurocopa, el 29 de juny del 2008.

Com a portaveu de l'equip de govern, el tinent d'alcalde Jordi William Carnes ha advertit que no valorarà "filtracions" al mitjans de comunicació, i ha defensat les actuacions de "tots els cossos de seguretat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera