Política

Seròs anuncia un altre referèndum d'autodeterminació

L'alcalde assegura que l'organitzarà una entitat privada i que vol donar suport a Arenys de Munt davant el recurs presentat per l'Advocacia de l'Estat

Seròs, un poble del Segrià que no arriba als 2.000 habitants, també és rebel·la. El seu alcalde i vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gabriel Pena, ha anunciat que al seu poble també es farà una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya com la que es prepara a Arenys de Munt i malgrat el recurs presentat per l'Advocacia de l'Estat contra el suport facilitat per l'Ajuntament als organitzadors.

Pena ha matisat que la consulta es faria a iniciativa d'una agrupació o entitat cultural del municipi i no a través de l'Ajuntament, i ha afegit que s'ha decidit a impulsar-la precisament després de la decisió de l'Estat espanyol de recórrer la que s'ha organitzat a Arenys de Munt el proper 13 de setembre. Pena ha animat tots el petits municipis de Catalunya a convocar consultes per la independència perquè "ara és el moment".

L'alcalde de Seròs, Gabriel Pena, ha dit que tot i que la consulta per la independència de Catalunya al municipi no es vol impulsar des de l'Ajuntament per estalviar-se traves jurídiques, el consistori preveu oferir suport logístic i assessorament jurídic a la consulta per tal que aquesta es pugui portar a terme amb total normalitat.

Pena ha explicat que ja feia dies que estudiaven la iniciativa amb els membres de l'equip de govern del municipi, amb majoria absoluta d'ERC, i ha afegit que la decisió de recórrer el referèndum d'Arenys de Munt anunciada aquest dimecres per l'Advocacia de l'Estat espanyol ha estat el que els ha "esperonat" a anunciar el projecte.

Pena té previst trucar a l'alcalde d'Arenys de Munt per comunicar-li aquesta decisió i per donar-li tot el suport. També s'ha mostrat convençut que rebrà tot el suport del seu partit, ERC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona