Política

Camacho demana als dirigents del PP que evitin "declaracions inoportunes" en clau catalana

La presidenta del PP català assenyala al comitè de Génova i davant Rajoy que la política la marca ella. La campanya tindrà molts paral·lelismes amb la de Galícia

Sense pèls a la llengua. Així va ser la intervenció d'Alícia Sánchez-Camacho davant el comitè executiu del PP. O, cosa que és el mateix, davant de persones de la direcció com Soraya Sáenz de Santamaría i de líders territorials com Esperanza Aguirre. El que els va dir la presidenta del PP de Catalunya és que les eleccions espanyoles no es guanyaran sense un bon paper als comicis del Principat. I que per aconseguir-ho cal que estiguin "tots calladets".

Segons fonts de la reunió, Sánchez-Camacho vol evitar els "problemes que hi ha hagut altres vegades" quan determinats quadres del PP han fet declaracions pujades de to. És per això que va demanar als dirigents populars que no facin "declaracions inoportunes respecte a Catalunya".

Tot plegat ho explicava davant de Mariano Rajoy i, de fet, no és estrany que el de Pontevedra li donés suport. Ell mateix és qui ha imposat una política de no fer soroll en clau catalana per no tancar-se possibilitats d'entesa i perquè entén que sense una millora al Principat no arribarà a la Moncloa.

Sánchez-Camacho va remarcar que "la política la marca el PP de Catalunya" i va advertir que "si hi ha declaracions fora de lloc, llavors parlaré jo, que fa temps que callo".

Balanç de feina feta

La líder catalana entén que va llançar les advertències al lloc on tocava, que és la direcció del partit, i no, com s'acostuma a fer, en els mitjans de comunicació. Això i la feina feta al Principat són les credencials que posa damunt la taula perquè li facin cas. Creu que, després del trasbals que va suposar la substitució de Daniel Sirera, que el partit tingui perspectives d'ampliar escons a les properes eleccions és un bon balanç.

Per la seva banda, el que assenyalen des del carrer Génova és que la campanya electoral del PP a Catalunya tindrà molts paral·lelismes amb la gallega, que tantes alegries els va portar. Tot admetent que la línia es marca des del Principat, a Madrid creuen que pot assemblar-se a la de Feijóo perquè Rajoy pensa desplaçar-se sovint a Catalunya i perquè intentaran portar-hi diversos líders territorials. Els populars catalans parlen del basc Antonio Basagoiti i del mateix Feijóo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.