Política

El presumpte terrorista d'Al-Qaida tenia prou explosius per fer un gran forat a l'avió

El jove nigerià va adquirir el material al Iemen, on també va rebre instruccions per fer-lo explotar

El nigerià que presumptament va intentar activar un explosiu en un avió que cobria el trajecte Amsterdam-Detroit el dia de Nadal, Umar Farouk Abdulmutallab, tenia prou material per provocar un gran forat en un lateral de l'avió que hauria estat letal, segons han informat fonts de la investigació a la cadena CNN.

El sospitós hauria adquirit al Iemen l'explosiu plàstic PETN que portava i amb el qual suposadament va intentar provocar una massacre. Abdulmutallab també hauria rebut instruccions per utilitzar l'explosiu al mateix país, segons ha informat la font.

El detingut va sortir de l'hospital de Michigan en què es trobava aquest diumenge, després de refer-se de les cremades que tenia, segons ha explicat la portaveu de la Fiscalia, Gina Balaya. El jove, de 23 anys, va ser traslladat a instal·lacions que les autoritats no han revelat per motius de seguretat i no compareixerà davant d'un tribunal fins aquest dilluns a la tarda, quan previsiblement li prendran una mostra d'ADN.

Els Estats Units tracten ara d'investigar les motivacions d'Abdulmutallab i els seus passos per diferents països, des de la península Aràbiga fins a la zona oest d'Àfrica o el Regne Unit. A més, des de Washington es vol aclarir si existeixen vincles entre el detingut i Al-Qaida i si existeix una trama internacional en un intent d'atemptat contra un avió en el qual viatjaven gairebé 300 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.