Política

Carod afirma que seguirà en política després de les eleccions catalanes

El vicepresident subratlla en la presentació del seu últim llibre la tendència dels partits a ocupar el centre polític

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat aquest dilluns que no té intenció d'abandonar l'activitat política després de les eleccions catalanes previstes per a la pròxima tardor. Carod ha manifestat que no es veu fent de filòleg un cop hagi acabat aquest mandat, tot i que no anirà a les llistes electorals d'ERC.

A la presentació del seu nou llibre, 113 paraules per salvar, un compendi de paraules del català d'ús quotidià amb risc de desaparèixer, el dirigent republicà ha afirmat que no es dedicarà a la filologia quan deixi el seu càrrec en l'executiu després de les eleccions. "No em veig fent segons quina activitat de filòleg", ha declarat Carod, que va ser professor de filologia catalana abans de dedicar-se de ple a la política i que ha definit l'obra que ha presentat com "un divertiment intel·lectual".

El vicepresident ha inclòs al llibre el vocable amitjar, que no apareix en el diccionari normatiu de la llengua catalana i que ha definit com "agrupar, unir, concentrar", encara que, en el text, Carod també el relaciona amb la tendència dels partits polítics a moure's cap al centre. Segons el polític independentista, avui dia existeix "una baralla per anar cap al centre" de l'espectre polític i una "tendència a no semblar radical" que ha volgut reflectir mitjançant aquesta paraula.

Respecte al fet que amitjar no estigui inclosa en el diccionari, el vicepresident ha explicat que "a vegades han de passar molts anys" perquè una paraula que s'utilitza sigui reconeguda pel món acadèmic. Carod ha introduït altres exemples relacionats amb la política en diverses de les entrades de l'obra, si bé es tracta d'un llibre clarament lingüístic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.