Política

"Les delegacions serveixen per arreglar problemes" com el dels bombers a París

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha detallat aquest dijous que l'ambaixada espanyola no va visitar els bombers catalans confosos per la policia francesa amb els cinc etarres implicats en el tiroteig que va acabar amb la mort d’un agent francès

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha aprofitat l'incident amb els 5 bombers catalans confosos per la policia francesa amb 5 etarres implicats en el tiroteig que va acabar amb la mort d'un agent francès per reivindicar el paper de les delegacions que obre el govern arreu del món.

Així, després de qualificar aquest episodi de "lamentable, Carod ha detallat que els bombers van poder tornar a Catalunya "perquè la delegació catalana a París va arribar on eren ells".

De fet, segons ha explicat en declaracions al El món de RAC1, "l'ambaixada espanyola no hi va aparèixer". Ara bé, "les delegacions catalanes al món –ha continuat– serveixen per a aquestes coses, per solucionar els problemes que puguin tenir els catalans que hi ha arreu del món. El mateix vam fer a Xile des de la delegació de Buenos Aires".

En aquest sentit, ha volgut rebatre a tots aquells que el critiquen pels viatges que fa per aquests afers: "Quan viatja el ministre espanyol d'Exteriors o la ministra de Defensa a ningú el sorprèn, però si voltem nosaltres és quelcom extraordinari. A ningú se li acut calcular quantes vegades ha donat la volta al món el ministre d'Exteriors, com han fet amb mi".

Per altra banda, el vicepresident del govern de la Generalitat ha alertat que les sentències judicials "només les pot declarar nul·les un tribunal i no la fiscalia de l'Estat". D'aquesta manera, Carod ha valorat la proposta de resolució que aquest dijous té previst estudiar la Junta de Fiscals de Sala del Tribunal Suprem per declarar nul el judici contra el president Lluís Companys, condemnat a mort per un consell de guerra.

Segons Carod, la revisió del cas per part del fiscal de l'Estat, i per tant del govern espanyol, "no pot donar la qüestió per tancada" perquè en un Estat de dret qui sentencia i, per tant, anul·la sentències és un tribunal judicial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.