Política

El govern colpista d'Hondures no cedeix davant les pressions de l'OEA

Abandona l'organització panamericana i adverteix que aquest organisme "no és un tribunal de justícia"

El govern "de facto" hondureny abandona l'Organització d'Estats Americans "de manera immediata". La decisió arriba poc després que el secretari general de l'OEA, José Miguel Insulza, va confirmar que si les autoritats d'Hondures no restituïen el president exiliat, Manuel Zelaya, es veuria obligat a expulsar el país de l'OEA. Així, el primer contacte d'un organisme internacional amb el nou govern hondureny, aïllat diplomàticament, es tanca en fals.

El nou govern de Roberto Michelletti ja va advertir que no restaurarà l'ordre institucional previ al cop d'estat, i que per tant el retorn de Zelaya al poder no és negociable. En un comunicat, el govern colpista manifesta el "rebuig" a les intencions d'imposar "mesures unilaterals" per part de l'OEA, i diu que aquest organisme "no és un tribunal de justícia".

La pressió internacional contra el govern colpista creix i, al carrer, milers d'hondurenys han sortit per manifestar-se a favor i en contra del president deposat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.