Política

Els colpistes suspenen el toc de queda a Hondures

L’aixecament és vist com un senyal que el govern interí es creu capaç de controlar la situació

El govern de facto d’Hondures, instaurat arran del cop d’Estat militar que va fer fora fa quinze dies el president Manuel Zelaya, va anunciar ahir l’aixecament del toc de queda perquè considera que ha aconseguit restablir-hi la calma.

“El govern anuncia la suspensió del toc de queda a tot el territori nacional; els objectius d’aquesta mesura s’han complert”, van precisar ahir les autoritats. El president interí, Roberto Micheletti, considerava necessària l’aplicació del toc de queda per evitar “possibles accions violentes dels seguidors del president caigut”.
Micheletti va ser designat cap d’Estat després que Zelaya va ser obligat a marxar del país a punta de pistola, el 28 de juny passat.

Aïllada per la comunitat internacional arran del cop, Hondures afronta una situació precària a causa de les sancions econòmiques aplicades al país. L’anunci de l’aixecament del toc de queda és vist, amb tot, com un senyal que el govern interí es creu capaç de controlar la situació, malgrat les manifestacions dels partidaris de Zelaya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.