Política

Interior rectifica i fa ajornar una setmana la manifestació de la Falange a Arenys de Munt

El departament de Saura rectifica la decisió inicial de permetre la protesta el mateix dia de la consulta d'autodeterminació

La direcció general de Policia de la conselleria d'Interior ha considerat aquest dimecres necessari modificar la data de la manifestació convocada per Falange Espanyola a Arenys de Munt, que ha de passar a celebrar-se el diumenge 20 de setembre, segons han informat fonts de la policia.

Falange havia demanat manifestar-se el 13 de setembre, el mateix dia que està prevista una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya, de manera que Interior ha considerat "oportú" modificar la data de la manifestació i evitar així possibles problemes d'ordre públic.

La decisió arriba després que l'Ajuntament d'Arenys de Munt lliurés al secretari general del departament, Joan Boada, un informe sobre la situació i que la direcció general de policia estudiés el cas.

La notícia es coneix el mateix dia que, justament, l'Advocacia de l'Estat ha presentat un recurs contra el suport de l'Ajuntament a la consulta. Ara s'està pendent del dictamen del jutge però, encara que ordeni anul·lar l'acord municipal que cedeix una sala per al referèndum, els organitzadors, l'entitat Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA), podrien tirar endavant la consulta en un local privat.

Interior s'havia negat a prohibir la manifestació de Falange o a canviar-la de dia, i es va limitar a demanar que es fes a 500 metres del lloc previst, que era just davant de l'Ajuntament, on s'havia de fer la votació. Finalment, però, sabent que hi havia una contramanifestació independentista per al mateix dia, la conselleria de Joan Saura ha rectificat.

Falange havia penjat a YouTube un vídeo de to amenaçador en què anunciava que el dia del referèndum seria al poble per "impedir-lo".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.