Política

Guerra oberta i amenaces 'd'estirar la manta' entre CDC i el PSC

El president de la fundació Trias Fargas amenaça de fer "una escampada general de sospita" després que 'El Periódico' hagi publicat que la conselleria de Justícia li ha demanat explicacions. L'afer posa en l'ull de l'huracà Montserrat Tura, acusada pels convergents de la filtració

La crispació política entre el PSC i CDC desfermada pel cas Millet i les dades sobre la circulació de part dels diners desviats del Palau de la Música està portant Catalunya a un escenari molt proper al de la política italiana. És un dels advertiments llançats aquest divendres pel president de la fundació CatDem, antiga Trias Fargas. En una entrevista a ComRàdio, Agustí Colomines s'ha deixat anar i ha amenaçat d'estirar la manta si el continuen pressionant.

Colomines responia així, amb to irat i l'ús de paraules de registre molt col·loquial –fotre i cardar, especialment– a una informació publicada per 'El Periódico' avui mateix, en què s'explica que el departament de Justícia ha demanat explicacions sobre aspectes dels comptes de CatDem que no veu clars.

La informació es publica just l'endemà que el president de CDC, Artur Mas, assegurés ahir en una entrevista  RAC1 –la primera des que es va saber que Millet havia contribuït amb diners a la Trias Fargas– que ningú s'havia adreçat al partit per demanar-los comptes.

I Colomines, tot i no respondre en nom del partit, sí que ha continuat explotant una línia de contraatac iniciada per Artur Mas: l'ús dels diners de l'obra social de Caixa Catalunya, que depèn de la Diputació de Barcelona i actualment presidida per l'exministre socialista Narcís Serra. "A mi sempre m'ha fet molt mal d'ulls anar al Cidob, presidit per Narcís Serra, i veure que la majoria de les activitats que s'hi fan estan subvencionades per Caixa Catalunya, presidida per Narcís Serra. Però no he dit mai res perquè és legal, que facin el que vulguin. Ara, si em pressionen aleshores ho explicarem tot, fotrem una escampada generalitzada de sospita de tot, i fotrem en crisi el sistema i això és Itàlia", ha avisat.

També ha atacat Antoni Dalmau i Ferran Mascarell, als quals retreu que "no obren la boca" i no expliquen si durant els 16 anys que van ser al consell d'administració del Palau de la Música van veure irregularitats. "És clar que no les van veure, perquè confien en els interventors, i un interventor els carda un paper al davant i els diu que tot va bé i adéu siau", ha descrit Colomines.

Després d'aquestes declaracions explosives, el president de la CatDem ha desviat el telèfon mòbil al número d'una altra persona que es nega a passar-li les trucades dels periodistes, ja que ha decidit "no dir res sobre aquest tema".

CDC demana explicacions a Tura
Paral·lelament, CDC ha emès un comunicat oficial en què acusa directament el departament de Justícia, encapçalat per la consellera Montserrat Tura, de filtrar una informació "d'ordre intern". Per això, alerten, demanaran "les responsabilitats pertinents a la màxima responsable socialista del departament de Justícia, per la utilització  política d'informació de caire privat i administratiu, amb l'única voluntat d'aixecar sospites sobre la fundació CatDem, que sempre ha actuat dintre de la legalitat absoluta, amb transparència i claredat". Segons Colomines, Hisenda té tota la informació econòmica que demana Justícia.

Per ara, Montserrat Tura es manté en silenci i no pensa respondre si no es produeix una petició oficial d'explicacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Harris recapta 47 milions de dòlars en set hores

barcelona
Política

Nou avís d’ERC al PSC: Sense “un pas clar” cap a la sobirania fiscal no hi haurà acord

barcelona
Estats Units

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona