Política

El sector de Carretero vol continuar dirigint Reagrupament després de la dimissió dels quatre crítics

La vicepresidenta, Rut Carandell, i altres dirigents creuen que poden tornar als seu càrrecs perquè els rebels han anunciat la seva dimissió per correu electònic als coordinadors comarcals

Una altra sorpresa a Reagrupament, que intenta tancar la gran esquerda oberta dissabte al vespre abans que sigui massa ampla. Tot i que la ruptura de Joan Carretero amb quatre dirigents crítics ha tingut prou ressò per tenir conseqüències, l'exconseller podria haver decidit aquest dilluns que continua com a president de l'associació després de la dimissió d'Emili Valdero, Jaume Renyer, Albert Pereira i Francesc Abad.

Correus electrònics adreçats als coordinadors comarcals de la formació han anunciat aquesta tarda les dimissions, unes hores abans de la reunió convocada a Sant Boi, segons fonts de l'entorn de Carretero.

Després de conèixer aquesta decisió, el sector de Carretero ha decidit que "ha desaparegut la raó" per la qual van anunciar dissabte que deixaven el seu càrrec a la junta. Aquestes 13 dimissions van ser anunciades verbalment en la reunió de Vic de dissabte, i no s'havien formalitzat. Per això consideren que ara ja no hi ha "cap obstacle" per seguir i que no cal tirar-les endavant, ja que han anunciat la dimissió els quatre crítics de la junta enfrontats amb Carretero pel sistema de tria dels candidats que han de formar les llistes per a les eleccions al Parlament.

De fet, dissabte Carretero va demanar a Valdero, Renyer, Abad i Pereira que pleguessin ells, cosa a la qual es van negar. Els únics que van poder respondre en aquell mateix moment i lloc, però, van ser Abadl i Pereira, ja que els altres dos no hi eren.

Es dóna per fet que la vicepresidenta, Rut Carandell, serà una de les que també es mantindrà en el càrrec si ho fa Carretero. I és probable que ho facin la majoria del seus afins dins de la directiva.

La incògnita Laporta
Si es confirma que la majoria de la junta continua i els crítics són substituïts a la junta per altres membres de la formació, quedarà aclarir quin paper hi juga Joan Laporta, si és que n'hi juga cap. Aquest matí, en una entrevista a RAC1, Carretero ha donat a entendre que s'afegiria al projecte política del president del Barça. Fins i tot ha admès que tenien previst parlar avui mateix. La situació ha tornat a fer un gir brusc aquesta tarda, i totes les incògnites tornen a estar obertes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.