Política

Carretero: "He deixat la funció de president de Reagrupament, però no deixo l'associació"

Envia un missatge de tranquil·litat als socis de la formació en què afirma que el seu objectiu és continuar treballant amb els més de 3.000 associats per aconseguir la independència de Catalunya. Assegura que ha plegat perquè no vol "perdre ni un segon en baralles internes" de poder. Reitera la intenció de treballar conjuntament amb Laporta: "Sempre em tindrà al seu costat"

El fins dissabte president de Reagrupament, Joan Carretero, ha trencat el seu silenci sobre la crisi oberta a la formació després de la seva dimissió i la de dotze membres més de la junta directiva. I ho ha fet per transmetre un missatge de tranquil·litat als més de 3.000 associats que formen part del projecte de Reagrupament. "He deixat la funció de president de Reagrupament, però no deixo l'associació", ha assegurat en una entrevista a RAC1. A més, ha reiterat que donarà suport a Joan Laporta, a qui veu com un líder nat i amb qui considera que es podria crear un projecte conjunt amb Reagrupament per aconseguir la independència de Catalunya.

Carretero ha explicat les raons de la seva dimissió: "No vull malgastar ni un segon en baralles internes" de poder, sinó treballar amb l'objectiu principal de Reagrupament, que és aconseguir la independència de Catalunya. "No he fet cap mena de moviment tàctic per recuperar res. No vull perdre el temps en baralles internes", ha assegurat, per deixar clar que "estimo molt" Reagrupament i "no tinc pensat de deixar" la formació. "Em semblaria patètic si ara em dediqués a fer un altre moviment alternatiu", ha reconegut.

Per ell, la solució és clara. Han de ser els associats els qui decideixin en una assemblea les persones que han de formar part de la junta directiva. "Si la majoria d'associats estan d'acord en què siguin aquestes quatre persones les que liderin Reagrupament, doncs endavant", ha assegurat. "Hi havia actituds que ens portaven a ser un partit clàssic, amb control del territori", ha explicat Carretero durant l'entrevista per justificar la seva dimissió.

Parlarà amb Laporta avui
Per Carretero, l'important és treballar per aconseguir que dins del Parlament de Catalunya la majoria de diputats siguin independentistes i puguin reclamar la independència del país. I per fer-ho, ha explicat que donarà "suport a qualsevol moviment seriós que treballi per la independència del país", entre els quals hi ha la possibilitat que Joan Laporta faci realitat el seu pas cap a la política activa. "Laporta sempre em tindrà al seu costat", ha dit.

De fet, ha reiterat que Laporta "reuneix moltíssimes condicions" per liderar un projecte que permeti assolir aquest objectiu. "Hem de trobar la manera d'anar junts i trobar sinergies", ha insistit, com ja ha fet altres vegades. De fet, Carretero ha assegurat que avui mateix es posarà en contacte amb Laporta i fins i tot no ha descartat concretar una reunió cara a cara. Tot dependrà de les agendes.

Carretero ha recordat que no es va plantejar crear Reagrupament per "liderar res" i per això considera important que aquesta formació s'hauria de sumar al projecte de Laporta. "Cal trobar una manera de fer un projecte fort per plantar cara a l'Estat espanyol i aconseguir la independència", ha insistit. "Laporta és capaç de liderar projectes com el Barça, aguantar la pressió de la caverna mediàtica espanyola i catalana i d'i il·lusionar", ha argumentat. “Laporta no és com els catalanets que van a Madrid i s’arronsen”, ha assegurat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.